Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.
Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.
Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.
Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.
Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.
Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.
Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.
Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.
Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.
Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii