Prajitura cu Mere Scufundate

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Scufundate

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g zahar pudra
  • -125 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • -3 oua
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -6-7 mere acrisoare
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom
  • -1 lingura migdale feliate
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -gem de caise, putin incalzit sau miere de albine, dupa preferinta

Mod de preparare

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.

Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.

Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.

Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.

Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.

Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.

Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.

Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Desert prajitura de toamna
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna

Ehhei, am plecat de la această rețetă https://www.bucataras.ro/retete/chec-rapid-cu-alune-de-padure-si-stafide-16971.html...

Desert prajitura de toamna
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!