Prajitura cu Mere Scufundate

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Scufundate

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g zahar pudra
  • -125 g unt sau margarina la temperatura camerei
  • -3 oua
  • -2 lingurite praf de copt
  • -2 linguri lapte
  • -6-7 mere acrisoare
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom
  • -1 lingura migdale feliate
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • -gem de caise, putin incalzit sau miere de albine, dupa preferinta

Mod de preparare

Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati-o cu faina sau cu hartie de copt.

Taiati in jumatate merele curatate de coaja, indepartati casuta semintelor, avand grija ca jumatatile de mar sa ramana intregi.

Crestati-le in lung de cateva ori fara sa se desprinda feliile formate, apoi stropiti-le cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Mixati untul (margarina) pana devine cremos, adaugati zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si mixati in continuare sa obtineti o compozitie spumoasa.

Adaugati ouale pe rand, mixand dupa fiecare cate 1 min.

Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si omogenizati bine.

Turnati aluatul in tava tapetata, nivelati si asezati jumatatile de mar crestate una langa alta, adancindu-le putin in aluat.

Presarati deasupra stafidele scurse, migdalele feliate si scortisoara pudra.

Dati la cuptorul preincalzit pentru 40- 45 min, la 175 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenita.

Ungeti-o cu gem sau cu miere, imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa se racoreasca in tava 5 min, apoi lasati la racit pe un gratar.

Se poate servi calduta sau rece, portionata in felii ca de tort.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune