Blatul:
Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.
Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.
Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.
Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.
Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.
Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.
Sosul:
Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.
Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.
Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.
Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.
O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.
Sa aveti pofta!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii