Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere, pere, frisca si caramel

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 mere
  • 2 pere
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 1 lingura unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Sosul caramel:
  • 6 linguri frisca lichida
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • In plus:
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:
Curatam merele, perele si le taiem cuburi potrivite.
Tapetam cu hartie o tava de 20/24 cm, punem fructele.
Presaram scortisoara, zaharul vanilat si punem bucatele de unt.
Le punem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si apa.
Incorporam esenta, praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, le adaugam in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unei palete.
Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia pregatita, introducem iar in cuptor pana blatul se rumeneste si este copt, 15-20 de minute. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam prajitura sa se raceasca.
Sosul:
Intr-un tuci sau o cratita cu fundul mai gros, punem zaharul la caramelizat.
Cand prinde o culoare aurie usor inchisa, punem untul, amestecam pana se topeste, apoi adaugam frisca lichida si mai lasam pe foc 2-3 minute. Dam sosul deoparte, il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, ambele reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana devin spuma.
Prajitura rece, o rasturnam cu fructele in sus, in tava in care am copt-o indepartand hartia de copt.
Punem frisca, o nivelam si cu un pieptan de bucatarie facem cateva valuri.
O dam la rece 1-2 ore, o portionam si turnam sos caramel pe fiecare bucata.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort Ecler Dukan
Bucataras.RO

Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...

Tort Ecler Dukan
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti