Prajitura cu Mere, Glazura de Ciocolata si Nuca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere, Glazura de Ciocolata si Nuca

Ingrediente

  • Blat
  • -2 kg mere, acrisoare
  • -3 oua
  • -2 cani de zahar
  • -1 lingurita rasa sare
  • -aprox 2 ½ cani faina
  • -2 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
  • -coaja rasa de lamaie si portocala ( cu 2- 3 zile inainte se amesteca coaja rasa cu zahar)
  • -1 lingurita esenta rom
  • -nuca taiata grosier, dupa gust ( optional)
  • cana de capacitate 250 ml
  • Glazura
  • -6 linguri pline cacao
  • -6 linguri pline zahar
  • -6 linguri apa
  • -250 g unt
  • -1 praf sare
  • -1 lingurita coaja rasa lamaie / portocala sau dupa gust
  • Topping
  • -250 g nuca, tocata grosier

Mod de preparare

Blat
Dati merele curatate de coaja prin razatoarea mare.
Adaugati ouale, zaharul, sarea, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, coaja rasa de lamaie si portocala, cu tot cu zahar, esenta de rom si amestecati bine ( chiar cu mana) pana se omogenizeaza ingredientele. Inglobati nuca, taiata grosier.
Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina ( 27 x 37 cm) si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit.
Lasati putin sa se racoreasca.

Glazura
Amestecati cacao cu zahar intr-o craticioara, apoi diluati cu apa.
Separat, topiti untul, turnati-l peste compozitia de mai sus si omogenizati.
Puneti totul la fiert, la foc mic si amestecati continuu, pana ce se ingroasa.
Dati deoparte, incorporati repede sarea, coaja rasa lamaie / portocala si omogenizati bine.
Turnati crema / glazura fierbinte peste blatul racorit putin si nivelati ( aceasta va fi absorbita de blat, inlocuind cu succes un sirop simplu).
Presarati imediat deasupra nuca taiata grosier, repartizata cat mai uniform si presati-o usor cu mana.
Lasati la racit, apoi introduceti prajitura intr-o punga si dati la frigider pana a doua zi.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia