Prajitura cu Mere, Glazura de Ciocolata si Nuca

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere, Glazura de Ciocolata si Nuca

Ingrediente

  • Blat
  • -2 kg mere, acrisoare
  • -3 oua
  • -2 cani de zahar
  • -1 lingurita rasa sare
  • -aprox 2 ½ cani faina
  • -2 ½ lingurite bicarbonat de sodiu
  • -coaja rasa de lamaie si portocala ( cu 2- 3 zile inainte se amesteca coaja rasa cu zahar)
  • -1 lingurita esenta rom
  • -nuca taiata grosier, dupa gust ( optional)
  • cana de capacitate 250 ml
  • Glazura
  • -6 linguri pline cacao
  • -6 linguri pline zahar
  • -6 linguri apa
  • -250 g unt
  • -1 praf sare
  • -1 lingurita coaja rasa lamaie / portocala sau dupa gust
  • Topping
  • -250 g nuca, tocata grosier

Mod de preparare

Blat
Dati merele curatate de coaja prin razatoarea mare.
Adaugati ouale, zaharul, sarea, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul de sodiu, coaja rasa de lamaie si portocala, cu tot cu zahar, esenta de rom si amestecati bine ( chiar cu mana) pana se omogenizeaza ingredientele. Inglobati nuca, taiata grosier.
Turnati intr-o tava tapetata cu unt si faina ( 27 x 37 cm) si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit pentru 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt, trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenit.
Lasati putin sa se racoreasca.

Glazura
Amestecati cacao cu zahar intr-o craticioara, apoi diluati cu apa.
Separat, topiti untul, turnati-l peste compozitia de mai sus si omogenizati.
Puneti totul la fiert, la foc mic si amestecati continuu, pana ce se ingroasa.
Dati deoparte, incorporati repede sarea, coaja rasa lamaie / portocala si omogenizati bine.
Turnati crema / glazura fierbinte peste blatul racorit putin si nivelati ( aceasta va fi absorbita de blat, inlocuind cu succes un sirop simplu).
Presarati imediat deasupra nuca taiata grosier, repartizata cat mai uniform si presati-o usor cu mana.
Lasati la racit, apoi introduceti prajitura intr-o punga si dati la frigider pana a doua zi.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
2
Dulciuri

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged

Prajitura cu Umplutura de Mere si Aluat Fraged
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
5
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa