Prajitura cu Mere Fara Gluten

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Fara Gluten

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1/2 cana miere (~ 172 g)
  • 1/3 cana + 2 linguri unt (75 g + 28 g)
  • 1/2 cana piure de mere
  • 2 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 cana lapte de soia
  • 1 3/4 cana faina de orez brun (260 g) – eu am pus faina de orez alb
  • 1/2 cana amidon (70 g)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 mere mari (in tava mea au intrat 2, 5 mere)
  • Piure de mere:
  • 1 mar

Mod de preparare

Pentru a face piureul de mere, am dat un mar pe razatoare si l-am pus pe foc, pana a scazut sucul (maxim 10-12 minute). Il puteti inlocui si cu gem de mere, insa va iesi un pic mai dulce prajitura.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas mare amestecati mierea de albine su 1/3 cana unt. Adaugati ouale si piureul de mere si amestecati din nou. Puneti vanilia si laptele de soia.

Intr-un vas separat amestecati faina si amidonul, 1 lingurita de scortisoara si sarea. Adaugati ingredientele uscate peste compozitia umeda si bateti pana se omogenizeaza.

Folositi o tava cu fundul detasabil, cu diametru de 20-25 cm (a mea are 24 cm). Acoperiti-o cu hartie de copt. Ungeti hartia cu unt si presarati putina faine de orez brun (eu am folosit faina de orez alb). Turnati aluatul in tava. Curatati merele si taiati-le felii si distribuiti-le ordonat de-a lungul perimetrului tavii.

Separat, combinati cele 2 linguri ramase de unt cu un sfert de lingura de scortisoara. Stropiti merele (eu le-am uns cu un penson) si coaceti timp de 30-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.

e mai buna rece. Fiind facuta cu faina de orez, e sfaramicioasa cat e calda (nu exagerat, insa). e foarte consistenta, mult mai consistenta decat prajiturile cu faina de grau.

Se poate pudra cu zahar fin inainte de servire.

Valori nutritionale pentru o portie:
~202 calorii
~ 19 g grasimi
~7 g proteine
~34 g carbohidrati
~4 mg colesterol
~ 282 mg sodiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Bucataras.RO

Budinca de cozonac cu cirese si stafide

Eu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...

Budinca de cozonac cu cirese si stafide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!