Prajitura cu Mere Cremoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Cremoasa

Ingrediente

  • Pentru o tava de 24 cm diametru:
  • 3 mere
  • 1/2 lingurita cca scortisoara
  • 150 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar (eu am pus mai putin) + zahar pentru presarat deasupra
  • 1/2 pahar de rom (eu am pus esenta de rom citeva picaturi)
  • lapte cit este nevoie

Mod de preparare

- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci)
- presaram scortisoarta deasupra

- ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt

- amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul

- adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze

- varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite

- In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul

- varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra

- coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 °c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Piftie de Curcan
4
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi
Bucataras.RO

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

O reteta adaptata dupa Donna Hay

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere