- curatam merele si le taiem felii cit mai subtiri (daca sunt mere de placinta mai aspre) sau chiar si putin mai groase (daca sunt mere mai dulci)
- presaram scortisoarta deasupra
- ungem tava cu grasime si presaram pesmet (sau faina) sau o captusim cu hirtie de copt
- amestecam oul cu zaharul cu lingura sau cu mixerul
- adaugam faina trecuta prin sita si amestecata cu praful de copt, si amestecam sa se incoporeze
- varsam romul si apoi lapte cit este nevoie ca sa iasa un aluat semilichid, putin mai gros decit cel de clatite
- In castronul cu aluatul acesta rasturnam merele feliate cu scortisoara si le amestecam cu grija sa nu le rupem, dar sa se amestece bine cu aluatul
- varsam compozitia in tava pregatita si presaram putin zahar deasuopra
- coacem in cuptorul gata incalzit la 175-180 °c minim 45 minute (trebuie ca toata suprafata (inclusiv partea centrala) sa se usuce, sa nu se vada deloc lichida, moale... Eu am probat. o scotind tava din cuptor putin si apasind cu degetul pe suprafata ei, se simte cind nu mai e cruda, lichida).
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii