Prajitura cu Mere Caramelizate si Crema

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere Caramelizate si Crema

Ingrediente

  • Blat
  • -5 oua
  • -7 linguri zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 fiola esenta de vanilie sau dupa gust
  • -2 linguri ulei
  • Crema
  • -200 g branza Fagaras
  • -200 g smantana
  • -1 plic ness
  • -150 ml smantana pentru frisca
  • -4 linguri zahar
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra sau dupa gust
  • -3 plicuri intaritor de frisca
  • Sirop
  • -300 ml apa + 150 g zahar si vanilie
  • Altele
  • -1 kg mere
  • -200 g zahar
  • -dulceata de zmeura / capsuni, optional
  • -scortisoara pudra, optional

Mod de preparare

Caramelizati zaharul pe foc mic, intr-o craticioara si lasati pana ce devine lichid. Turnati intr-o tava (25 x 35 cm).

Taiati merele, curatate de coaja si casuta samburilor, in felii subtiri, apoi asezati-le uniform peste caramelul din tava.

Dati la cuptorul incins pana ce merele se inmoaie putin si se caramelizeaza. Lasati la racit.
Optional, puteti pastra cateva mere pentru decor.

Blat
Bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul.

Adaugati galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Omogenizati usor cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus. Turnati aluatul peste merele caramelizate si nivelati.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Lasati la racit, in tava.

Intre timp fierbeti zaharul cu apa pana se leaga putin, apoi aromati cu vanilie si lasati la racit. Insiropati blatul.

Rasturnati prajitura pe un platou, ungeti cu dulceata de zmeura / capsuni si puneti deasupra crema. Optional, puteti presara peste crema, fie merele caramelizate pastrate, taiate in bucatele mai mici, fie scortisoara pudra.

Dati la frigider pana a doua zi.

Crema
Mixati la viteza medie toate ingredientele pana ce obtineti o crema spumoasa si consistenta.

Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute