Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Portii
20
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere, budinca si foietaj

Ingrediente

  • 1 foaie de foietaf
  • 2 pachete de budinca
  • 1 litru de lapte
  • 1,5 kg de mere
  • 1 lingura de scortisoara
  • 24 linguri de zahar
  • 36 buc de piscoturi
  • 1 ou

Mod de preparare

Pentru inceput merele se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari, se presara cu 8 linguri de zahar si o lingura de scortisoara apoi se lasa deoparte .
Foaia de foietaj se taie in doua. Se intinde jumatate de foaie de foietaj cat tava de lunga ( sa fie foarte subtire).Peste foaie se pun picoturile unul langa altul, astfel incat sa nu ramana spatiu liber pe foaia de foietaj. Merele rase se intind peste piscoturi ( impreuna cu zeama pe care o lasa merele, ea intrand in totalitate in piscoturi).
Cele doua pachete de budinca de vanilie se pun la fiert cu 16 linguri de zahar intr-un litru de lapte, fierbandu-se pana se ingroasa. Asa fierbinte se toarna peste merele rase si intinse in tava.
cealalta jumatate de foaie de foietaj se intinde si ea foarte subtire si se pune peste budinca . Se sparge oul si se unge foaia de deasupra.
Se inteapa cu furculita sau cu o scobitoare din loc in loc foaia de foietaj de deasupra pentru a iesi aburul din timpul coacerii. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola