Prajitura cu Mere A Soacrei Mele

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere A Soacrei Mele

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 kg de mere
  • 200 gr faina de prajituri
  • 50 gr unt + inca citeva cubulete mici +untul pentru uns tava
  • 80 gr zahar + citeva linguri de presarat pe prajitura
  • 12 gr praf de copt
  • pesmet
  • coaja rasa de la o lamiie biologica
  • lapte cit este nevoie (citeva linguri maxim 1/2 de pahar)

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in sferturi, scoatem si aruncam cotorul si evident cutiuta cu seminte si apoi taiem fiecare sfert in alte 3 bucati.

Frecam ouale spuma cu cele 80 gr de zahar, apoi adaugam untul (50 gr) topit si racit, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam laptele cu lingura in timp ce amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale, (cam ca un gris cu lapte pentru biberon) .

Ungem tava cu putin unt la temperatura camerei si presaram pesmet, varsam aluatul si il intindem bine sa fie uniform in tava, adaugam peste aluat cuburile de mere in asa fel incit sa acopere tot aluatul. Asezati mici bucatele de unt ici si colo peste mere (putin) si presarati zahar tos (vreo 2 linguri) peste mere.

Coaceti la 200°c in cuptorul gata incalzit cca 45 minute.
Tava este cea rotunda cu diametrul de 30 cm
Eu am presarat la sfirsit cand era calda niste zahar pudra, dar nu trebuia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)