Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. Pudram merele cu nesquik si putin zahar (se pune cate 2 lingurite de nesquik la mar). Intre timp caramelizam vasul cu 10 linguri de zahar de sus pana jos si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se aseaza merele si se da la cuptor pentru 15 minute.
Pasul urmator este facerea blatului. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie, uleiul, faina si la sfarsit praful de copt dizolvat in toata zeama de la lamaie. Dupa ce amestecam bine, compozitia o turnam peste mere la cuptor. Lasam sa se coaca la foc mediu aproximativ 45 minute.
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou.
Optional se poate imbraca in frisca sau se poate presara nuca de cocos (dupa preferinte).
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii