Prepararea
ouale se freaca cu zaharul pana se face o spuma, se adauga uleiul, sana, praful de copt si zaharul vanilat. Se pune apoi faina putin cate putin. e bine daca este in prealabil cernuta
Se imparte coca in 2 jumatati si se lasa la frigider pana preparam merele
Merele se dau pe razatoarea mare apoi, in mana, se strang foarte bine pt a iesi sucul. (procedeu ca si la salata de varza) Sucul se ofera celui mai harnic membru bucatar
Merele se calesc cu zahar si cuisoare timp de 10 minute, la foc mic. Eu am scos apoi cuisoarele din cauza ca Sonia nu le iubeste deloc
Aluatul se intinde, apoi se asaza in tava, pe hartia de copt si se da la cuptor pt 15-20 minute la 200 de grade. Eu asa procedez pentru ca foaia sa se coaca bine sa nu cumva sa ramana cruda din cauza merelor. Scoatem tava din cuptor cu foaia coapta 80% si asezam merele uniform, apoi punem deasupra a doua foaie, intepam foaia cu furculita din loc in loc si punem tava in cuptor 20 minute la 200 grade pe ventilatie.
Cand este gata se pudreaza.
Fierbinte sau rece
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii