Prajitura cu mascarpone si zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacaco
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 7 gr gelatina
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blat:
Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.
Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa.
Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc.
Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider.
Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
4
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Curry de pui - cel mai gustos curry
5
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Parteneri
Tarte aperitiv cu pasta de ton
Bucataras.RO

Tarte aperitiv cu pasta de ton

Tarte aperitiv cu pasta de ton
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala