Prajitura cu mascarpone si zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacaco
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 7 gr gelatina
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blat:
Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.
Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa.
Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc.
Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider.
Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.