Prajitura cu Mac si Ness

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac si Ness

Ingrediente

  • blat
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina (sau 3)
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • esenta de coconut (sau vanilie)
  • 2-3 linguri de ness
  • ciocolata rasa pentru decor
  • cafea concentrata pentru inmuiat biscuitii
  • 250 gr unt
  • in plus
  • biscuiti simpli

Mod de preparare

Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand. In timp ce albusele se bat se amesteca faina cu macul, nuca de cocos si praful de copt. Dupa ce sant spuma albusele se incorporeaza amestecul de mac/cocos in ele, prin miscare usoara, cu atentie sa nu spargem albusele.

Se pune in tava de copt tapetata cu hartie, se coace la foc mediu (350F 180 c). Se ia proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt blatul. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se lasa la racit pe un gratar.

Se trece la prepararea cremei.
Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer manual, galbenusurile, zaharul si esenta pe care o folositi (cocos sau vanilie).

Cand s-au spumat suficient se adauga faina si laptele intercalat si se pune pe baia de abur, se amesteca mereu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu untul moale, pana la omogenizarea completa.

Se ia blatul rece se aseaza in tava in care l-am copt, peste el se aseaza 3/4 din crema, se niveleaza. Peste crema se aseaza un strat de biscuiti simpli care ii inmuiem in cafea concentrata, pe rand.

Restul de crema ramasa se amesteca cu cafeaua ness si se aseaza frumos peste stratul de biscuiti, se niveleaza dupa plac cu sau fara model, dupa care se rade ciocolata deasupra.

Se lasa la frigider peste noapte pentru a se inmuia biscuitii si blatul dupa care se portioneaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
3
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Bomboane de casa
4
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Cheesecake cu mure si iaurt
Bucataras.RO

Cheesecake cu mure si iaurt

Nouă ne plac foarte mult cheesecake-urile. Se pregătesc ușor și rapid și sunt delicioase. Vă invit să încercați...

Cheesecake cu mure si iaurt
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute