Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand. In timp ce albusele se bat se amesteca faina cu macul, nuca de cocos si praful de copt. Dupa ce sant spuma albusele se incorporeaza amestecul de mac/cocos in ele, prin miscare usoara, cu atentie sa nu spargem albusele.
Se pune in tava de copt tapetata cu hartie, se coace la foc mediu (350F 180 c). Se ia proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt blatul. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se lasa la racit pe un gratar.
Se trece la prepararea cremei.
Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer manual, galbenusurile, zaharul si esenta pe care o folositi (cocos sau vanilie).
Cand s-au spumat suficient se adauga faina si laptele intercalat si se pune pe baia de abur, se amesteca mereu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu untul moale, pana la omogenizarea completa.
Se ia blatul rece se aseaza in tava in care l-am copt, peste el se aseaza 3/4 din crema, se niveleaza. Peste crema se aseaza un strat de biscuiti simpli care ii inmuiem in cafea concentrata, pe rand.
Restul de crema ramasa se amesteca cu cafeaua ness si se aseaza frumos peste stratul de biscuiti, se niveleaza dupa plac cu sau fara model, dupa care se rade ciocolata deasupra.
Se lasa la frigider peste noapte pentru a se inmuia biscuitii si blatul dupa care se portioneaza si se serveste.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii