Prajitura cu Mac si Ness

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mac si Ness

Ingrediente

  • blat
  • 8 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr mac
  • 100 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina (sau 3)
  • 8 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • esenta de coconut (sau vanilie)
  • 2-3 linguri de ness
  • ciocolata rasa pentru decor
  • cafea concentrata pentru inmuiat biscuitii
  • 250 gr unt
  • in plus
  • biscuiti simpli

Mod de preparare

Albusele se bat spuma tare cu zaharul pus pe rand. In timp ce albusele se bat se amesteca faina cu macul, nuca de cocos si praful de copt. Dupa ce sant spuma albusele se incorporeaza amestecul de mac/cocos in ele, prin miscare usoara, cu atentie sa nu spargem albusele.

Se pune in tava de copt tapetata cu hartie, se coace la foc mediu (350F 180 c). Se ia proba cu scobitoarea pentru a vedea cand e copt blatul. Se scoate din tava, se indeparteaza hartia si se lasa la racit pe un gratar.

Se trece la prepararea cremei.
Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer manual, galbenusurile, zaharul si esenta pe care o folositi (cocos sau vanilie).

Cand s-au spumat suficient se adauga faina si laptele intercalat si se pune pe baia de abur, se amesteca mereu pana se ingroasa crema. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa racire se amesteca cu untul moale, pana la omogenizarea completa.

Se ia blatul rece se aseaza in tava in care l-am copt, peste el se aseaza 3/4 din crema, se niveleaza. Peste crema se aseaza un strat de biscuiti simpli care ii inmuiem in cafea concentrata, pe rand.

Restul de crema ramasa se amesteca cu cafeaua ness si se aseaza frumos peste stratul de biscuiti, se niveleaza dupa plac cu sau fara model, dupa care se rade ciocolata deasupra.

Se lasa la frigider peste noapte pentru a se inmuia biscuitii si blatul dupa care se portioneaza si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola