Prajitura cu Mac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 300 g faina
  • 100 g untura
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri de smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • Pt crema:
  • 250 g mac
  • 150 g unt sau margarina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 albusuri de ou
  • 150 g faina
  • 150 g zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul se face astfel:
-se freaca untura cu faina, se adauga smantana, galbenusurile si, la urma, praful de copt stins in zeama de lamaie.
-se framanta pana se obtine un aluat fraged, care se imparte in 2.
-se intind 2 foi.

Umplutura de prepara astfel:
-macul se macina si se amesteca bine cu untul, adaugand apoi zaharul pudra, galbenusurile si faina.
-la sfarsit, se pun si albusurile batute spuma, amestecand cu grija.

Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, se aseaza prima foaie de aluat, peste care se intinde crema, acoperind apoi cu cea de-a doua foaie.

Se da prajitura la cuptor, la 180 grade C, pana se coace.
Dupa racire se presara cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)