Prajitura cu Mac

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Pt aluat:
300 g faina
100 g untura
1 pliculet praf de copt
2 linguri de smantana
2 galbenusuri de ou
Pt crema:
250 g mac
150 g unt sau margarina
2 galbenusuri de ou
4 albusuri de ou
150 g faina
150 g zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul se face astfel:
-se freaca untura cu faina, se adauga smantana, galbenusurile si, la urma, praful de copt stins in zeama de lamaie.
-se framanta pana se obtine un aluat fraged, care se imparte in 2.
-se intind 2 foi.

Umplutura de prepara astfel:
-macul se macina si se amesteca bine cu untul, adaugand apoi zaharul pudra, galbenusurile si faina.
-la sfarsit, se pun si albusurile batute spuma, amestecand cu grija.

Intr-o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, se aseaza prima foaie de aluat, peste care se intinde crema, acoperind apoi cu cea de-a doua foaie.

Se da prajitura la cuptor, la 180 grade C, pana se coace.
Dupa racire se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Mac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  30.08.2009 17:53:05

Scuze ca intreb, ma gandeam sa fac azi prajitura asta si am o problema aici. Crema asta cu unt se pune la cuptor?
Nu se topeste de la caldura ?
Ce mai ramane din ea ?
Dupa cate stiu, eu la o anumita temperatura untul se topeste si curge .
Astept raspuns, multumesc.

violet
•  06.05.2009 16:53:36

O MINUNATIE CRED ,IMI PLACE COMBINATIA ,AI RETETE INEDITE

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Mac