Prajitura cu Inimi pe Lateral - Reteta si Tehnica Pregatirii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Inimi pe Lateral - Reteta si Tehnica Pregatirii

Ingrediente

  • Pentru inimile de pe marginea tortului:
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri cu iaurt
  • 3 linguri cu faina
  • 1 lingurita (nu cu virf) de praf de copt
  • 3 linguri urda (scursa bine)
  • Pentru umplutura:
  • 1 ou
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pahar cu faina
  • 1/2 pahar cu cacao amara (fara zahar)
  • 1/4 pahar cu ulei (nu de masline)
  • 60 gr de zahar
  • 1/2 plic de praf de copt
  • coaja rasa de portocala
  • Ornare
  • 100 gr de smintina proaspata pentru frisca
  • 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)

Mod de preparare

Tava rotunda de tort (cea care se desface) de 24 cm diametru.

Pentru o tava de tort de 24 cm diametru insa era suficient un aluat din care sa decupam inimile facut doar cu 2 oua, din cel de 3 pe care l-am pregatit eu si il scriu mai jos mi-a ramas cam o treime nefolosit.

Incalzim cuptorul la 180°c.
Batem intr-un castron ouale cu uleiul, iaurtul si ricotta si se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Cind compozitia e amestecata bine adeaugm in ea ceva ca sa ii dam culoarea dorita. Eu am pus o lingura cu concentrat de rosii (bulion la tub).

Intindem compozitia cu o lingura intr-o tava de 22*30 cm tapetata cu hirtie de copt si coacem la 180°c in cuptorul gata incalzit pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata (cca 15-20 min).

Scoatem tava si lasam sa se raceasca aluatul in timp ce pregatim cealalta compozitie

Pentru umplutura:
De fapt este Bilbolbul facut cu iaurt in care eu am pus totusi un ou ca sa fiu sigura. Data viitoare insa nu-l mai pun caci nu-si are rostul.

Am masurat cu un pahar de apa din bucatarie cu o capacitate de 250 ml.

Am amestecat ingredientele lichide si am adaugat cele solide amestecind mereu cu mixerul,

Asamblare si coacere finala

Se ia primul blat (cel colorat) si se taie (cu forma de biscuiti) din el formele dorite, in cazul meu inimioare.

In tava de tort am tapetat cu hirtie de copt si am asezat pe margini inimioarele in functie de cum doriti sa executati prajitura. Eu cind a fost gata am rasturnat-o pe platou deci am asezat inimioarele cu virful in sus pe marginea tavii. Asta pentru ca am avut in gind sa o ornez si deci fundul rezulta drept si perfect pentru ornat. Insa daca vreti sa serviti prajitura asa cum iese din tava eventual dor cu o glazura puteti pune inimioarela cu virful in jos.

Nota:
Ca sa stea lipite de peretii tavii trebuie sa udati hirtia de copt sau sa o ungeti cu putin ulei.

Pentru ca mi-au iesit multe inimioare, cum spuneam cantitatea de aluat e prea mare din 3 oua am pus inimioare si pe fundul tavii si deasupra.

Am varsat aluatul de cacao cu o lingura mai intii in spatele inimioarelor ca sa le fixez mai bine si apoi in centru.

Prajitura se coace in cuptorul incalzit la 180°c cca 35-40 minute sau mai exact pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata.

Cind este gata se scoate din forma si se lasa la racit pe un gratar, apoi daca ati hotarit sa o rasturnati si ornati sau nu este alegerea voastra personala.

Ornare:
100 gr de smintina proaspata pentru frisca batuta cu mixerul si pusa pe prajitura cu sacul de patiserie (sau ca mine cu o punga gaurita)
peste care presaratm 2-3 linguri de cacao amara (neindulcita)
Note:

1. Puteti colora inimile in rosu adaugind in locul concentratului o lingura de Alchermes http://en.wikipedia.org/wiki/Alchermes sau suc de sfecla rosie, pentru alte culori se pot folosi tot asa alte variante naturale.

2. Pentru o prajitura mai pretentioasa (cu unt, ciocolata) puteti folosi reteta de Torta tenerina in locul lui Bilbolbul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti