Prajitura cu Iaurt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Iaurt

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 1 iaurt de 125 g (puteti folosi un iaurt natural sau un iaurt de fructe - eu am folosit iaurt de capsuni) Recipientul din plastic al iaurtului este considerat masura pentru ingredientele necesare acestui desert
  • - 1 masura ulei din floarea soarelui
  • - 2 masuri zahar tos
  • - 3 masuri faina alba proaspat cernuta
  • - 2 lingurite cu praf de copt
  • - 3 oua
  • Pentru glazura:
  • - 50 g unt
  • - 100 g cacao
  • - un praf de sare
  • - 80 ml lapte
  • - o lingurita si jumatate esenta de vanilie
  • - 350 g zahar pudra proaspat cernut

Mod de preparare

Pentru blat:
- Se amesteca faina proaspat cernuta cu praful de copt.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade c.
- Se mixeaza intr-un bol (la viteza mica) iaurtul, uleiul si zaharul.

- Se adauga ouale pe rand si se mizeaza compozitia in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt.

- Compozitia pregatita se pune in tava.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 - 45 minute (dupa 35 minute se verifica blatul).
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca pe un gratar. Daca nu doriti sa adaugati glazura de ciocolata, portionati prajitura dupa preferinte. Daca doriti puteti adauga glazura la suprafata desertului.

Pentru glazura:
- Se dizolva intr-o oala mica zaharul pudra si cacaoa in 80 de ml de apa, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
- Se stinge focul si se adauga sarea, esenta de vanilie si laptele, amestecand usor pana la obtinerea unui amestec omogen.

- Se topeste untul intr-un vas la foc mic.
- Compozitia pregatita anterior se adauga peste untul topit, amestecand pana dobandeste o consistenta cremoasa (daca este necesar, pentru a obtine o compozitie cat mai cremoasa, se pot adauga suplimentar 1-2 linguri cu lapte).

- Glazura obtinuta se intinde la suprafata desertului.
Tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului are dimensiunile 29 x 4 x 20 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie