Prajitura cu Gris si Branza de Vaci

Complexitate
redusa
Prajitura cu Gris si Branza de Vaci

Ingrediente

  • -220 g gris
  • -800 ml lapte
  • -500 g branza de vaci, scursa
  • -5 oua
  • -200 g zahar
  • -50 g faina
  • -50 g unt
  • -50 g pesmet
  • -1- 2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -stafide, dupa gust
  • -rom pentru stafide
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri zahar pentru gris
  • -zahar pudra / zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Puneti stafidele in rom.
Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar.
Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu.

Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse.

Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza.
Turnati peste stratul de gris racit si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit.
Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.
Aceasta este o prajitura foarte simpla si practica… in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati.

Gustul compenseaza detaliile estetice.
Nu este aspectuoasa ca alte prajituri, dar este gustoasa…un desert foarte bun pentru copii si pentru amatorii de branza de vaci si mancare sanatoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc