Prajitura cu Gris si Branza de Vaci

Postat pe: 02-02-2012
(1)

Ingrediente

220 g gris
800 ml lapte
500 g branza de vaci, scursa
5 oua
200 g zahar
50 g faina
50 g unt
50 g pesmet
1- 2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
stafide, dupa gust
rom pentru stafide
1 praf de sare
2 linguri zahar pentru gris
zahar pudra / zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Puneti stafidele in rom.
Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar.
Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu.

Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse.

Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza.
Turnati peste stratul de gris racit si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit.
Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.
Aceasta este o prajitura foarte simpla si practica… in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati.

Gustul compenseaza detaliile estetice.
Nu este aspectuoasa ca alte prajituri, dar este gustoasa…un desert foarte bun pentru copii si pentru amatorii de branza de vaci si mancare sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Gris si Branza de Vaci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

tori
•  23.11.2014 18:18:13

am sa o fac apoi o sa vad daca o laud,dupa reteta pare afii delicioasa si repede de facut

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Gris si Branza de Vaci