Puneti stafidele in rom.
Fierbeti laptele cu 1 praf de sare si 2 linguri de zahar.
Adaugati grisul in ploaie si fierbeti in continuare pana se ingroasa, amestecand continuu.
Turnati intr-un strat, intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Separat, bateti bine branza de vaci sfaramata, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, coaja rasa de lamaie, iar la sfarsit inglobati faina si stafidele scurse.
Bateti spuma tare albusurile si inglobati-le in amestecul cu branza.
Turnati peste stratul de gris racit si nivelati.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la foc moderat sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit.
Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.
Aceasta este o prajitura foarte simpla si practica… in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati.
Gustul compenseaza detaliile estetice.
Nu este aspectuoasa ca alte prajituri, dar este gustoasa…un desert foarte bun pentru copii si pentru amatorii de branza de vaci si mancare sanatoasa.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii