Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul se adauga grisul.
Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie de galbenusuri, amestecand usor de sus in jos , cu o spatula sau lingura de lemn.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia. Dam la cuptor la foc potrivit 20-25 min. Intre timp amestecam laptele cu zaharul vanilat,daca va place mai dulce puteti adauga si 1-2 linguri de zahar. Eu nu am pus zahar ca mi s-a parut destul de dulce compozitia,dar fiecare cu gustul lui.
Cand prajitura s-a copt (trebuie sa fie aurie) turnam laptele si mai lasam la cuptor inca 2 minute. Lasam sa se raceasca bine ca prajitura sa se insiropeze (blatul va creste in volum grisul trebuie sa se umfle).
Se poate insiropa si cu un sirop de zahar ars zeama de compot se procedeaza la fel.
Se orneaza cu frisca se poate pune si dulceata ,gem ,fructe proaspete sau din compot (scurse bine)
O prajitura simpla care se face foarte repede si este ideala pentru zilele calduroase de vara.
Se serveste cu frisca, fructe proaspete sau din compot sau se poate pune si dulceata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii