Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul se adauga grisul.
Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie de galbenusuri, amestecand usor de sus in jos , cu o spatula sau lingura de lemn.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia. Dam la cuptor la foc potrivit 20-25 min. Intre timp amestecam laptele cu zaharul vanilat,daca va place mai dulce puteti adauga si 1-2 linguri de zahar. Eu nu am pus zahar ca mi s-a parut destul de dulce compozitia,dar fiecare cu gustul lui.
Cand prajitura s-a copt (trebuie sa fie aurie) turnam laptele si mai lasam la cuptor inca 2 minute. Lasam sa se raceasca bine ca prajitura sa se insiropeze (blatul va creste in volum grisul trebuie sa se umfle).
Se poate insiropa si cu un sirop de zahar ars zeama de compot se procedeaza la fel.
Se orneaza cu frisca se poate pune si dulceata ,gem ,fructe proaspete sau din compot (scurse bine)
O prajitura simpla care se face foarte repede si este ideala pentru zilele calduroase de vara.
Se serveste cu frisca, fructe proaspete sau din compot sau se poate pune si dulceata.
Aluaturi de casa Pentru ca ieri l-am sarbatorit pe sotul meu, cu ocazia Sf. Constantin si Elena, i-am pregatit un tort cu ce...
Desert tort Linzer cu ciocolata si nuci (tort cu fursecuri)Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii