Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 170 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura amaretto
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1/2 cana de cafea preparata
  • 3 linguri amaretto

Mod de preparare

Blatul:
Galbenusurile le mixam zaharul.
Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.
Crema:
Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea.
Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine.
Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma.
Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam.
Cele doua creme le amestecam.
Peste cafeaua pregatita punem amaretto.
Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam.
Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam.
O dam la rece pentru 2 ore.
Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura