Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 170 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr crema de branza
  • 2 linguri cu varf smantana
  • 1 lingura amaretto
  • semintele de la jumatate pastaie de vanilie
  • Pentru insiropat:
  • 1/2 cana de cafea preparata
  • 3 linguri amaretto

Mod de preparare

Blatul:
Galbenusurile le mixam zaharul.
Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute.
Cand este gata il scaotem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe latime.
Crema:
Amestecam frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele, le punem pe baie de aburi, pana ciocolata se topeste. In acest timp amestec continuu in ea.
Dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore, pana se intareste bine.
Dupa ce a stat la frigider, o scoatem si o mixam pana devine spuma.
Intr-un bol punem crema de branza, smantana, semintele de la pastaia de vanilie, amaretto si le amestecam.
Cele doua creme le amestecam.
Peste cafeaua pregatita punem amaretto.
Luam prima jumatate de blat, o insiropam, punem cam 1/2 din crema si o nivelam.
Asezam al 2 lea blat, insiropam, punem crema (mai oprim 3-4 linguri) si o nivelam.
O dam la rece pentru 2 ore.
Dupa acest timp o scoatem, o portionam, iar crema oprita o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Cornuri Bratislava
Bucataras.RO

Cornuri Bratislava

Stiu ca nu aduc nimic nou cu aceasta reteta. Drumul l-a deschis Gabitzu care a fost atat de buna si ne-a impartasit aceasta...

Cornuri Bratislava
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce