Prajitura cu Fructe Uscate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 g stafide
  • 2 linguri rom
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 180 g faina
  • 200 g fructe uscate (smochine, curmale, caise)
  • 4 oua
  • 170 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 50 g nuci tocate
  • sare

Mod de preparare

Ciocolata tocata bucatele se amesteca cu faina. Stafidele se inmoaie in rom. Fructele uscate se taie marunt. Ouale se separa.
Untul se freaca cu jumatate de zahar, zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamiie, galbenusurile, fructele uscate si nucile, ciocolata cu faina si stafidele cu rom. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu cealalta jumatate de zahar.

Se pune intr-o forma de chec mai mare tapetata cu unt si faina si se coace 50 de minute in cuptorul incins la 170 de grade. Se pudreaza cu zahar pudra.
E perfecta pentru ceaiul de dupa masa, mai ales iarna cind fructele uscate sunt foarte importante pentru organism.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa