Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Postat pe: 24-04-2013
(0)

Ingrediente

110 gr unt moale
200 gr zahar
300 gr faina alba de prajituri
2 linguri praf de copt
2 oua
150 ml lapte
pentru crusta crocanta (ii) :
100 gr faina
60 gr zahar
150 gr unt
fructe: eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
-amestecam ouale cu zaharul pina se umfla, devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura

- punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie, in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma ei

- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.
- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (ii) nisipos, bucatele de aluat, nu trebuie framintat

- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat ii care se va transforma in crusta crocanta
- coacem in cuptorul deja incalzit la 190°c pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm
Nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta