Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Ingrediente

  • 110 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina alba de prajituri
  • 2 linguri praf de copt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • pentru crusta crocanta (ii) :
  • 100 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 150 gr unt
  • fructe: eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)

Mod de preparare

-amestecam ouale cu zaharul pina se umfla, devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura

- punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie, in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma ei

- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.
- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (ii) nisipos, bucatele de aluat, nu trebuie framintat

- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat ii care se va transforma in crusta crocanta
- coacem in cuptorul deja incalzit la 190°c pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm
Nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.