Prajitura Cu Fructe Proaspete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Cu Fructe Proaspete

Ingrediente

  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • 12 linguri zahar
  • 15 linguri faina
  • un praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita sacortisoara
  • 500 gr fructe (caise, visine, prune)
  • zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Fructele se taie in jumatate si se curata de samburi. Se aseaza cu partea taiata in sus si se pudreaza cu scortisoara. Se dau la rece pana pregatiti aluatul.

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu untul topit rece si esenta de rom.
Se amesteca cele doua compozitii apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Aluatul se toarna intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.

Aseazati fructele cu partea taiata in jos, dupa ce le-ati pudrat cu gris (numai pe taietura).

Coaceti 20 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Lasati sa se raceasca in bucatarie.
Pudrati cu zahar vanilat.

Taiati in forma de patrat asa incat sa aveti un fruct in mijlocul patratului sau taiati patratul pe diagonala ca sa se vada fructul.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune