Ingrediente
● 6 oua |
● 100 gr unt |
● 12 linguri zahar |
● 15 linguri faina |
● un praf de copt |
● un plic de zahar vanilat |
● o lingurita esenta de rom |
● 2 linguri gris |
● 1 lingurita sacortisoara |
● 500 gr fructe (caise, visine, prune) |
● zahar pentru pudrat |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Fructele se taie in jumatate si se curata de samburi. Se aseaza cu partea taiata in sus si se pudreaza cu scortisoara. Se dau la rece pana pregatiti aluatul.
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu untul topit rece si esenta de rom.
Se amesteca cele doua compozitii apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Aluatul se toarna intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Aseazati fructele cu partea taiata in jos, dupa ce le-ati pudrat cu gris (numai pe taietura).
Coaceti 20 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Lasati sa se raceasca in bucatarie.
Pudrati cu zahar vanilat.
Taiati in forma de patrat asa incat sa aveti un fruct in mijlocul patratului sau taiati patratul pe diagonala ca sa se vada fructul.
POFTA BUNA! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Cu Fructe Proaspete" nu uita sa ii faci un review.
Se bat albusurile spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat.
Galbenusurile se amesteca cu untul topit rece si esenta de rom.
Se amesteca cele doua compozitii apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt. Aluatul se toarna intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Aseazati fructele cu partea taiata in jos, dupa ce le-ati pudrat cu gris (numai pe taietura).
Coaceti 20 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic.
Lasati sa se raceasca in bucatarie.
Pudrati cu zahar vanilat.
Taiati in forma de patrat asa incat sa aveti un fruct in mijlocul patratului sau taiati patratul pe diagonala ca sa se vada fructul.
POFTA BUNA! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura Cu Fructe Proaspete" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany