Aluatul:
Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul.
Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul.
Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam.
Cernem faina, o incorporam treptat, dar nu uitam sa punem si coaja rasa de portocala.
Amestecam cu mana, vom obtine un aluat omogen, nelipicos si foarte usor de lucrat.
Umplutura:
Branza o mixam cu ouale si zaharul.
Adaugam faina, sarea, apoi vanilia si coaja rasa de portocala.
Este bine ca branza sa fie mai scursa, pentru ca nu va fi prea moale umplutura.
Aluatul il impartim in 3 parti egale.
Luam prima parte de aluat, presaram faina pe masa de lucru, intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, asezam prima foaie. Daca sunt prea mari marginile le taiati.
Punem jumatate din branza, a doua foaie, restul de branza si iar foaie.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 45-50 de minute.
Cand este gata, o scoatem si o lasam sa se racoreasca.
o pudram cu zahar si servim.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii