Prajitura cu Faina de Castane si Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Faina de Castane si Iaurt

Ingrediente

  • Pentru o tava rotunda cu diametrul de 24 cm
  • unsa cu unt si presarata cu faina sau tapetata cu hirtie de copt (umezita la jet de apa si stoarsa bine in pumn, se intinde perfect)
  • 250 gr faina de castane
  • 200 gr iaurt
  • 3 oua
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri de zahar (in original 3 lg zahar si o lingura cu miere)
  • 3-4 linguri cu stafide (sau 2 lg stafide si un mar curatat si taiat cuburi)
  • nuci (sau simburi de pin, alune sau ce preferati)
  • 1 plic praf de copt
  • vanilie

Mod de preparare

- amestecam faina cu praful de copt si trecem obligatoriu prin sita, faina de castane tinde sa formeze cocoloase daca nu o cerneti inainte de folosire

- separam galbenusurile de albusuri si batem spuma albusurile pe care le vom tine separat
- amestecam ingredientele lichide: galbenusurile le mixam intr-un castron cu zaharul pina cind acesta se topeste (se formeaza o crema) apoi adaugam iaurtul si uleiul

- adaugam faina cu praful de copt in castronul cu ingredientele lichide si amestecam bine cu mixerul pina cind rezulta o compozitie cremoasa
- adaugam albusele batute spuma si cu o paleta sau o lingura le incorporam amestecind vertical.

- varsam stafidele (si marul daca am hotarit sa-l punem) si amestecam foarte delicat
- turnam compozitia in tava tapetata si presaram nucile (alune, seminte de pin etc) deasupra

- coacem in cuptorul gata incalzit la180 °c pentru 45 minute in centrul cuptorului, faceti insa proba cu scobitoarea inainte de a scoate tava din cuptor. (introduceti o scobitoare in centrul prajiturii, scobitoarea cu care intepati aluatul trebuie sa rezulte uscata)

* eu am folosit praf de copt aromatizat cu vanilie; daca folositi esenta de vanilie o adaugati in compozitia lichida sau daca folositi zahar vanilat il amestecati cu cantitatea de zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort Ecler Dukan
Bucataras.RO

Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...

Tort Ecler Dukan
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti