Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt
  • -1 galbenus
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -3 albusuri
  • -3 linguri de smantana groasa si grasa
  • -1 lingura amidon
  • -50 g zahar pudra
  • -50 ml suc de lamaie
  • -coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -50 ml suc de lamaie
  • -coaja rasa de lamaie
  • Altele:
  • -fructe confiate (stafide, curmale, smochine, caise, ananas, ghimbir, etc)
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Aluat:
Framantati putin ingredientele de la aluat, doar cat sa se lege. Dupa caz, adaugati 1- 2 linguri cu apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Ungeti bine cu unt o tava, tapetati fundul, in strat de 1 cm grosime cu fructe confiate si acoperiti cu o foaie, intinsa din intreaga cantitate de aluat, fara a imbraca marginile.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 10 min, la foc potrivit, sau pana ce este pe jumatate copta.

Crema:
Intre timp, pregatiti crema fierband toate ingredintele la bain- marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Turnati peste blatul scos din cuptor.

Bezea:
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati treptat si in reprize zaharul, batand in continuare, de fiecare data. La sfarsit, inglobati sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti albusurile batute peste crema si dati din nou prajitura la cuptor, pentru 20- 25 min, la foc mic.

Lasati sa se raceasca complet, inainte de a fi portionata si servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala