Aluat:
Framantati putin ingredientele de la aluat, doar cat sa se lege. Dupa caz, adaugati 1- 2 linguri cu apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.
Ungeti bine cu unt o tava, tapetati fundul, in strat de 1 cm grosime cu fructe confiate si acoperiti cu o foaie, intinsa din intreaga cantitate de aluat, fara a imbraca marginile.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 10 min, la foc potrivit, sau pana ce este pe jumatate copta.
Crema:
Intre timp, pregatiti crema fierband toate ingredintele la bain- marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Turnati peste blatul scos din cuptor.
Bezea:
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati treptat si in reprize zaharul, batand in continuare, de fiecare data. La sfarsit, inglobati sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti albusurile batute peste crema si dati din nou prajitura la cuptor, pentru 20- 25 min, la foc mic.
Lasati sa se raceasca complet, inainte de a fi portionata si servita.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaAm zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii