Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie

Postat pe: 28-12-2011
(0)

Ingrediente

Aluat:
250 g faina
125 g unt
1 galbenus
1 pachet zahar vanilat
1 praf de sare
Crema:
6 galbenusuri
3 albusuri
3 linguri de smantana groasa si grasa
1 lingura amidon
50 g zahar pudra
50 ml suc de lamaie
coaja rasa de lamaie
Bezea:
3 albusuri
150 g zahar pudra
50 ml suc de lamaie
coaja rasa de lamaie
Altele:
fructe confiate (stafide, curmale, smochine, caise, ananas, ghimbir, etc)
unt pentru tava

Mod de preparare

Aluat:
Framantati putin ingredientele de la aluat, doar cat sa se lege. Dupa caz, adaugati 1- 2 linguri cu apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Ungeti bine cu unt o tava, tapetati fundul, in strat de 1 cm grosime cu fructe confiate si acoperiti cu o foaie, intinsa din intreaga cantitate de aluat, fara a imbraca marginile.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 10 min, la foc potrivit, sau pana ce este pe jumatate copta.

Crema:
Intre timp, pregatiti crema fierband toate ingredintele la bain- marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Turnati peste blatul scos din cuptor.

Bezea:
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati treptat si in reprize zaharul, batand in continuare, de fiecare data. La sfarsit, inglobati sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti albusurile batute peste crema si dati din nou prajitura la cuptor, pentru 20- 25 min, la foc mic.

Lasati sa se raceasca complet, inainte de a fi portionata si servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie