Aluat:
Framantati putin ingredientele de la aluat, doar cat sa se lege. Dupa caz, adaugati 1- 2 linguri cu apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.
Ungeti bine cu unt o tava, tapetati fundul, in strat de 1 cm grosime cu fructe confiate si acoperiti cu o foaie, intinsa din intreaga cantitate de aluat, fara a imbraca marginile.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 10 min, la foc potrivit, sau pana ce este pe jumatate copta.
Crema:
Intre timp, pregatiti crema fierband toate ingredintele la bain- marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Turnati peste blatul scos din cuptor.
Bezea:
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati treptat si in reprize zaharul, batand in continuare, de fiecare data. La sfarsit, inglobati sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti albusurile batute peste crema si dati din nou prajitura la cuptor, pentru 20- 25 min, la foc mic.
Lasati sa se raceasca complet, inainte de a fi portionata si servita.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii