Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat (foile):
  • 12 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g nuca macinata
  • Crema:
  • frisca
  • zmeura sau dulceata de zmeura
  • Glazura:
  • 100 g de zahar
  • 2-3 picaturi de otet

Mod de preparare

Se separa albusurile.
Din cate 6 albusuri, 200 g zahar si 250 g nuca macinata se face cate o foaie (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi nuca). Foile se coc pe dosul tavii care, in prealabil, a fost bine unsa si tapetata. Coacerea dureaza cam 15 min. Se desprind cu un fir de ata in caz ca s-au prins putin.


Crema:
Amestecati frisca cat sa ajunga pentru aluat (foi) cu multa zmeura culeasa proaspat sau cu dulceata de zmeura pana devine o crema fina, apoi crema se pune intre foile aluatului dupa ce foile sunt scoase din cuptor.

Aveti grija sa nu folositi alta crema, caci s-ar putea ca prajitura sa devina prea grea. Crema aceasta trebuie sa fie usoara si sa nu-ti vina rau de la ea si mai ales sa nu puneti sirop!!!

Pentru cei care doresc lucruri mai sofisticate, poate fi folosita si glazura:
100 g de zahar se ard intr-o tigaie pana devin brun-inchis, apoi se sting cu 2-3 picaturi de otet (otetul impiedica zaharul sa devina tare prea repede). Aceasta glazura de zahar ars se toarna repede si se intinde pe tot cuprinsul ultimei foi a blatului.

Dupa toate astea se lasa prajitura la racit. Sper sa va placa.

Pofta buna!

Puteti sa o serviti cum va doriti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie