Ingrediente
● Aluat (foile): |
● 12 oua |
● 400 g zahar |
● 500 g nuca macinata |
● Crema: |
● frisca |
● zmeura sau dulceata de zmeura |
● Glazura: |
● 100 g de zahar |
● 2-3 picaturi de otet |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se separa albusurile.
Din cate 6 albusuri, 200 g zahar si 250 g nuca macinata se face cate o foaie (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi nuca). Foile se coc pe dosul tavii care, in prealabil, a fost bine unsa si tapetata. Coacerea dureaza cam 15 min. Se desprind cu un fir de ata in caz ca s-au prins putin.
Crema:
Amestecati frisca cat sa ajunga pentru aluat (foi) cu multa zmeura culeasa proaspat sau cu dulceata de zmeura pana devine o crema fina, apoi crema se pune intre foile aluatului dupa ce foile sunt scoase din cuptor.
Aveti grija sa nu folositi alta crema, caci s-ar putea ca prajitura sa devina prea grea. Crema aceasta trebuie sa fie usoara si sa nu-ti vina rau de la ea si mai ales sa nu puneti sirop!!!
Pentru cei care doresc lucruri mai sofisticate, poate fi folosita si glazura:
100 g de zahar se ard intr-o tigaie pana devin brun-inchis, apoi se sting cu 2-3 picaturi de otet (otetul impiedica zaharul sa devina tare prea repede). Aceasta glazura de zahar ars se toarna repede si se intinde pe tot cuprinsul ultimei foi a blatului.
Dupa toate astea se lasa prajitura la racit. Sper sa va placa.
Pofta buna!
Puteti sa o serviti cum va doriti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza" nu uita sa ii faci un review.
Din cate 6 albusuri, 200 g zahar si 250 g nuca macinata se face cate o foaie (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi nuca). Foile se coc pe dosul tavii care, in prealabil, a fost bine unsa si tapetata. Coacerea dureaza cam 15 min. Se desprind cu un fir de ata in caz ca s-au prins putin.
Crema:
Amestecati frisca cat sa ajunga pentru aluat (foi) cu multa zmeura culeasa proaspat sau cu dulceata de zmeura pana devine o crema fina, apoi crema se pune intre foile aluatului dupa ce foile sunt scoase din cuptor.
Aveti grija sa nu folositi alta crema, caci s-ar putea ca prajitura sa devina prea grea. Crema aceasta trebuie sa fie usoara si sa nu-ti vina rau de la ea si mai ales sa nu puneti sirop!!!
Pentru cei care doresc lucruri mai sofisticate, poate fi folosita si glazura:
100 g de zahar se ard intr-o tigaie pana devin brun-inchis, apoi se sting cu 2-3 picaturi de otet (otetul impiedica zaharul sa devina tare prea repede). Aceasta glazura de zahar ars se toarna repede si se intinde pe tot cuprinsul ultimei foi a blatului.
Dupa toate astea se lasa prajitura la racit. Sper sa va placa.
Pofta buna!
Puteti sa o serviti cum va doriti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.12.2009 15:11:39
ffffffffffffffffffffffffffffffoarte booooona,incercati-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!