Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Aluat (foile):
12 oua
400 g zahar
500 g nuca macinata
Crema:
frisca
zmeura sau dulceata de zmeura
Glazura:
100 g de zahar
2-3 picaturi de otet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se separa albusurile.
Din cate 6 albusuri, 200 g zahar si 250 g nuca macinata se face cate o foaie (albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apoi nuca). Foile se coc pe dosul tavii care, in prealabil, a fost bine unsa si tapetata. Coacerea dureaza cam 15 min. Se desprind cu un fir de ata in caz ca s-au prins putin.


Crema:
Amestecati frisca cat sa ajunga pentru aluat (foi) cu multa zmeura culeasa proaspat sau cu dulceata de zmeura pana devine o crema fina, apoi crema se pune intre foile aluatului dupa ce foile sunt scoase din cuptor.

Aveti grija sa nu folositi alta crema, caci s-ar putea ca prajitura sa devina prea grea. Crema aceasta trebuie sa fie usoara si sa nu-ti vina rau de la ea si mai ales sa nu puneti sirop!!!

Pentru cei care doresc lucruri mai sofisticate, poate fi folosita si glazura:
100 g de zahar se ard intr-o tigaie pana devin brun-inchis, apoi se sting cu 2-3 picaturi de otet (otetul impiedica zaharul sa devina tare prea repede). Aceasta glazura de zahar ars se toarna repede si se intinde pe tot cuprinsul ultimei foi a blatului.

Dupa toate astea se lasa prajitura la racit. Sper sa va placa.

Pofta buna!

Puteti sa o serviti cum va doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alyce
•  22.12.2009 15:11:39

ffffffffffffffffffffffffffffffoarte booooona,incercati-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Crema de Zmeura-Nucozmeuroza