Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • Pentru decor:
  • 1 borcan compot de piersici jumatati (sucul 300 ml + apa 200 ml)
  • 2 plicuri tort gelee: unul transparent si unul rosu
  • 200 gr zmeura si 200 gr afine

Mod de preparare

Un desert de vara perfect! Fie ca organizati o petrecere sau sunteti cu familia, aceasta prajitura va fi apreciata:).

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus. Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.

Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.

Crema de vanilie: punem laptele la fiert impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.

Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn. Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Dupa ce se ingroasa (cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin.

Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj. Invartim bine pana se dizolva. Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust. Turnam totul peste blat si dam la frigider. Lasam pana de intareste (cam 2 ore).

Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura si afinele. Din amestecul de suc din compot cu apasi 2 plicuri tort gelee, am facut jeleu si l-am turnat peste prajituta cu grija.

Se pune la frigider minim 2 ore, apoi se poate portiona si servi. Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Langose
5
Aperitive

Langose

Langose
Parteneri
Cheesecake cu ciocolata
Bucataras.RO

Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola