Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri cu varf faina
  • 50 ml ulei
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • Pentru decor:
  • 1 borcan compot de piersici jumatati (sucul 300 ml + apa 200 ml)
  • 2 plicuri tort gelee: unul transparent si unul rosu
  • 200 gr zmeura si 200 gr afine

Mod de preparare

Un desert de vara perfect! Fie ca organizati o petrecere sau sunteti cu familia, aceasta prajitura va fi apreciata:).

Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus. Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.

Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.

Crema de vanilie: punem laptele la fiert impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.

Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn. Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Dupa ce se ingroasa (cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin.

Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj. Invartim bine pana se dizolva. Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust. Turnam totul peste blat si dam la frigider. Lasam pana de intareste (cam 2 ore).

Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura si afinele. Din amestecul de suc din compot cu apasi 2 plicuri tort gelee, am facut jeleu si l-am turnat peste prajituta cu grija.

Se pune la frigider minim 2 ore, apoi se poate portiona si servi. Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie