Ingrediente
● Blat: |
● 4 oua |
● 4 linguri zahar |
● 6 linguri cu varf faina |
● 50 ml ulei |
● un praf de sare |
● Crema de vanilie: |
● 3 galbenusuri ou |
● 500 ml lapte |
● 1/2 pastai vanilie |
● 2 linguri amidon |
● 4 linguri zahar |
● 1 plic gelatina |
● 200 ml smantana pt frisca |
● Pentru decor: |
● 1 borcan compot de piersici jumatati (sucul 300 ml + apa 200 ml) |
● 2 plicuri tort gelee: unul transparent si unul rosu |
● 200 gr zmeura si 200 gr afine |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:20min
Un desert de vara perfect! Fie ca organizati o petrecere sau sunteti cu familia, aceasta prajitura va fi apreciata:).
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus. Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.
Crema de vanilie: punem laptele la fiert impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.
Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn. Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Dupa ce se ingroasa (cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin.
Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj. Invartim bine pana se dizolva. Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust. Turnam totul peste blat si dam la frigider. Lasam pana de intareste (cam 2 ore).
Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura si afinele. Din amestecul de suc din compot cu apasi 2 plicuri tort gelee, am facut jeleu si l-am turnat peste prajituta cu grija.
Se pune la frigider minim 2 ore, apoi se poate portiona si servi. Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Incepem prin a face blatul: ouale le batem cu zaharul si sarea pana si-au triplat volumul, apoi adaugam uleiul, mai amestecam sa se incorporeze, apoi cu o spatula adaugam faina, amestecam usor de jos in sus. Amestecul il turnam intr-o tava de 20 cm / 30 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.
Coacem la 180 grade timp de 35-40 min pana trece testul scobitorii.
Crema de vanilie: punem laptele la fiert impreuna cu semintele din pastaia de vanilie.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.
Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn. Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Dupa ce se ingroasa (cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin.
Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj. Invartim bine pana se dizolva. Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust. Turnam totul peste blat si dam la frigider. Lasam pana de intareste (cam 2 ore).
Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura si afinele. Din amestecul de suc din compot cu apasi 2 plicuri tort gelee, am facut jeleu si l-am turnat peste prajituta cu grija.
Se pune la frigider minim 2 ore, apoi se poate portiona si servi. Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Vanilie si Fructe" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany