Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Ingrediente

  • Pentru foile de blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 550 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri amidon
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 canita miez de nuca
  • 1 plic de ness

Mod de preparare

Foile de blat:
Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc.
Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine.
Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta.
Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal.
Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam.
Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.
Crema:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa.
Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema.
Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam.
Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam.
Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita.
Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam.
Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece.
Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim!
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
New York Cheesecake

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Cele mai apreciate rețete
Salata de Ceapa Marinata
1
Salate

Salata de Ceapa Marinata

Salata de Ceapa Marinata
Tort Racoros
2
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Sireata
5
Dulciuri

Prajitura Sireata

Prajitura Sireata
Parteneri
Mancare de teci cu dovlecel
Bucataras.RO

Mancare de teci cu dovlecel

Mancarea asta am descoperit-o vara trecuta si vreau sa va spun ca este tare buna.

Mancare de teci cu dovlecel
Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Culinar.RO

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce