Prajitura cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa
Prajitura cu Crema de Vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • un varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr smantana
  • 1 plic praf pentru crema de vanilie (200 gr)
  • 50 gr Zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • un plic spuma pentru deserturi (frisca praf la plic)
  • 150 ml lapte
  • o lingura cacao
  • o lingura cacao pentru presarat pe deasupra prajiturii

Mod de preparare

Preparare blat:
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul, iar dupa aceea apa. Cand zaharul s-a dizolvat, se adauga treptat cate un galbenus, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu telul sau cu spatula de lemn sau silicon. Se amesteca cu grija de jos in sus!!!

Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava (38x26cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Intre timp se pregateste laptele pentru insiropat. Laptele la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Preparare crema:
Se mixeaza laptele, zaharul, zaharul vanilat si praful pentru crema, pana ce totul devine omogen. Se adauga smantana rece, dupa ce a fost incorporata si aceasta, crema se da la rece pana ce blatul este gata.

Cand blatul este gata, dupa ce trece de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la race. Dupa ce s-a racit se insiropeaza cu laptele si se intinde uniform crema peste acesta. Prajitura se da la rece pana ce se pregateste frisca.

Praful de frisca se amesteca cu laptele pana devine o crema, dupa care 70% din aceasta se intinde uniform peste crema de vanilie. Restul de frisca se amesteca cu cacao.

Peste frisca se presara cu ajutorul unei strecuratoare cacao, dupa care se orneaza cu frica amestecata cu cacao.
Prajitura se da la rece si se serveste taiata bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Fursecuri cu merisoare
5
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa