Prajitura cu Crema de Lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Crema de Lapte

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi (2 foi) :
  • 8 oua
  • 240 g zahar
  • 210 g faina
  • 30 gr cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • un varf de cutit sare
  • Ingrediente pentru crema :
  • 300 ml frisca lichida
  • 350 ml lapte condesat
  • 100 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • 50 g miere
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar
  • Ingrediente decor:
  • 100 g ciocolata alba
  • o ligura lapte
  • o lingura unt
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mod preparare crema:
Pentru inceput se prepara crema, pentru a se intarii pana ce se fac foile.
Gelatina se dizolva in lapte si se pune pe baie de aburi pana incepe sa faca putina spuma. Gelatina se lasa sa se raceasca putin.
Laptele condesat se amesteca cu mierea, esenta de vanilie, zaharul vanilat si gelatina turnata in fir subtire. Se bate frisca, dupa care se pune peste compozitia de lapte condesat si se da la rece.
Mod preparare foi:
Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Peste acestea se adauga faina amestecata cu cacaua. In compozitia obtinuta se pune si romul.
Albusurile se bat spuma cu sarea si se amesteca treptat in compozitia de galbenusuri cu ajutorul unui tel.
Aluatul se imparte in doua si se coace separat intr-o tava tapetata cu faina cu diametrul de 38x26 cm. Se coc pana ce trec testul scobitoarei si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit se pune crema intre cele doua blaturi si se da la rece pana se prepara glazura.
Ciocolata, untul si laptele se topesc pe foc pana devin lichide, dupa care se intind pe prajitura si se presara cu nuca de cocos.
Prajitura se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura