Prima data pregatim foile.Astfel dizolvam zaharul in lapte,apoi adaugam ouale,uleiul si amoniacul stins cu o lingurita de otet.La final se adauga faina si se framanta cat sa rezulte un aluat potrivit de tare.
Se imparte aluatul in 3-4 parti,se intind foi si se coc pe dosul tavii circa 7 minute la foc potrivit.
ATENTIE!!
Tava sa fi presarata cu faina pentru a nu se lipi foaia.
Dupa ce am terminat de copt foile,pregatim crema de lapte cu lamaie.
Intr-un castronel se amesteca faina cu 10 linguri de lapte si se adauga apoi zaharul.Cand restul de lapte ce a fost pus la fiert da in clocot,se da focul la mic si se toarna compozitia de faina+lapte+zahar.Se fierbe pana se ingroasa si se dezlipeste usor de pe vas.Se da deoparte si se lasa la racit amestecand din cand in cand.
Atunci cand crema s-a racorit se adauga untul,care este la temperatura camerei si la final zeama de lamaie dupa gust.
Se asambleaza prajitura alternand foaie-crema-foaie-crema-foaie-crema.
Se baga la frigider si se taie a doua zi dupa ce a fost imbracata in nuca de cocos.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii