Prajitura cu crema de ciocolata si nuca de cocos

Portii
20
Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de ciocolata si nuca de cocos

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g albusuri
  • 230 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 lg ulei de palmier/floarea soarelui
  • 1 lg esenta rom
  • 1 praf sare
  • Crema:
  • 600 g frisca lichida (Pilos)
  • 300 g ciocolata neagra (50%cacao)
  • 50 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • Pentru insiropat
  • 1 lg zahar
  • 50 ml apa
  • 1 lgt esenta rom
  • Decor
  • oua de ciocolata

Mod de preparare

Cum procedam:

Blat:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Punem albusurile impreuna cu praful de sare in bolul mixerului si mixam la viteza mica pana obtinem o spuma tare.
3. Adaugam zaharul peste albusuri in 3 transe si mixam dupa fiecare transa pana cand acesta se dizolva complet, iar in final spuma rezultata capata cuuloare sidefie (ca la bezea).
4. Adaugam uleiul (atentie daca uleiul de palmier este solid, il incalzim usor pana devine lichid si il lasam sa se racoreasca la temperatura camerei) si esenta de rom, si mixam pana la incorporare.
5. Scoatem bolul mixerului si cernem faina in spuma de albusuri incorporand-o in 4 transe. Inglobam fiecare transa cu ajutorul spatulei, cu miscari circulare, de sus in jos.
6. Turnam compozitia intr-o tava (35x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, trapta coacerfe uniforma, pentru 20-30 minute, verificati introducand o scobitoare in mijlocul baltului, daca iese curata => blat copt, daca iese lipicioasa mai lasati blatul in cuptor sub supraveghere 5-10 min.
7. Dupa ce s-a copt lasam blatul sa se raceasca complet apoi il taiem o data pe orizontala astfel incat sa rezulte doua felii egale.

Crema:
1. Topim ciocolata pe bain-marie.
2. Punem la infierbantat, intr-un vas neaderent, 400 g frisca lichida. Cand ajunge la punctul de fierbere, oprim focul si turnam ciocolata topita apoi omogenizam cu o spatula, adaugam untul si amestecam bine. Lasam compozitia sa se raceasca (eu n-am avut timp sa ma ocup de ea si a stat ~12 ore la frigider, am scos-o si am incalzit-o usor cat sa devina maleabila inainte de folosire. Cantarim crema si o impartim in doua (o parte o vom mixa si o vom folosi la interiorul prajiturii, iar o parte o vom incalzi si o vom folosi ca glazura).

3. Mixam o parte de crema de ciocolata pana cand se deschide la culoare, separat mixam 200 g frisca lichida cu 2 linguri de zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Turnam frisca peste crema de ciocolata si o inglobam cu o spatula prin miscafri circulare, adaugam fulgii de cocos si procedam la fel.


Sirop:
Amestecam zaharul cu apa, le punem intr-o cratita si dam un clocot. Oprim focul, lasam siropul sa se racoreasca apoi adaugam esenta de rom.

Asamblare:
1. Tapetam tava in care am copt blatul cu hartie de copt/folie alimentara, punem o felie de blat, o insiropam, adaugam crema de ciocolata cu cocos, nivelam crema si punem cealalta felie de blat pe care o insiropam. Introducem in frigider pentru 2-3 ore.


2. Scoatem tava din frigider, punem deasupra un platou si rasturnam cu grija prajitura.
Incalzim usor crema de ciocolata ramasa si o turnam deasupra prajiturii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Sandwich-ul pofticiosului
Bucataras.RO

Sandwich-ul pofticiosului

Nu vă e dor de-un PACHEȚEL VESEL? :) Când eram la școală, nu era zi să plec de-acasă fără pachețelul cu...

Sandwich-ul pofticiosului
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!