Pentru a prepara aluatul se separa albusurile de galbenusuri. Se rade coaja portocalei, se stoarce si se amesteca cu toate cele 6 galbenusuri si cu zaharul. Se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si iau o culoare albicioasa. Se incorporeaza untul batut spuma si albusurile spuma amestecand cu o lingura de plastic.
Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.
Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.
Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.
Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.
Se decoreaza cu frunze de menta.
Tofu curry e o mancare plina de culoare si arome, pe care o pregatesti in maxim 30 minute. Cu un sos cremos pe baza de lapte...
Curry de tofu cu orez (Tofu Coconut Curry)Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii