Ingrediente
● pt aluat: |
● 150 gr zahar |
● 200 gr faina |
● 3 oua |
● 3 galbenusuri de ou |
● 50 gr unt |
● o portocala |
● pt crema de ciocolata: |
● 300 ml smantana dulce |
● 100 ml lapte |
● 80 gr galbenus de ou |
● 200 gr ciocolata alba |
● pt sirop: |
● 200 ml lichior de portocale |
● 200 gr zahar |
● coaja rasa a unei portocale |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru a prepara aluatul se separa albusurile de galbenusuri. Se rade coaja portocalei, se stoarce si se amesteca cu toate cele 6 galbenusuri si cu zaharul. Se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si iau o culoare albicioasa. Se incorporeaza untul batut spuma si albusurile spuma amestecand cu o lingura de plastic.
Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.
Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.
Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.
Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.
Se decoreaza cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.
Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.
Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.
Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.
Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.
Se decoreaza cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany