Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba

Postat pe: 12-11-2008
(0)

Ingrediente

pt aluat:
150 gr zahar
200 gr faina
3 oua
3 galbenusuri de ou
50 gr unt
o portocala
pt crema de ciocolata:
300 ml smantana dulce
100 ml lapte
80 gr galbenus de ou
200 gr ciocolata alba
pt sirop:
200 ml lichior de portocale
200 gr zahar
coaja rasa a unei portocale

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Pentru a prepara aluatul se separa albusurile de galbenusuri. Se rade coaja portocalei, se stoarce si se amesteca cu toate cele 6 galbenusuri si cu zaharul. Se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si iau o culoare albicioasa. Se incorporeaza untul batut spuma si albusurile spuma amestecand cu o lingura de plastic.

Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.

Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.

Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.

Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.

Se decoreaza cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba