Prajitura cu Crema de Ciocolata Alba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 gr unt
  • o portocala
  • pt crema de ciocolata:
  • 300 ml smantana dulce
  • 100 ml lapte
  • 80 gr galbenus de ou
  • 200 gr ciocolata alba
  • pt sirop:
  • 200 ml lichior de portocale
  • 200 gr zahar
  • coaja rasa a unei portocale

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul se separa albusurile de galbenusuri. Se rade coaja portocalei, se stoarce si se amesteca cu toate cele 6 galbenusuri si cu zaharul. Se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul si iau o culoare albicioasa. Se incorporeaza untul batut spuma si albusurile spuma amestecand cu o lingura de plastic.

Se adauga faina in ploaie, se amesteca in sensul acelor de ceas si se toarna compozitia astfel obtinuta in forme de prajitura.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade timp de 10-12 minute.

Pentru prepararea siropului se pune pe foc lichiorul de portocale amestecat cu zaharul timp de 2 minute. Se pastreaza.

Pentru crema de ciocolata este nevoie sa se fiarba laptele impreuna cu smantana dulce si zaharul. Cand a dat clocot se adauga galbenusurile si se fierb la 85 grade. Se adauga ciocolata alba, se lasa la topit amestecand. Se da la frigider pentru 24 de ore.

Se insiropeaza prajiturile taiate pe jumatate si se servesc cu crema de ciocolata.

Se decoreaza cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc