Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA DE BRANZA:
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 gr branza dulce, grasa, de vaca
  • 200 gr smantana grasa
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lamaie (sucul)
  • 10 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 300 gr caise (fierte ca la compot)
  • 3 linguri gem de coacaze

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu jumatate din zahar.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se dizolva zaharul, galbenusurile se albesc si capata un aspect alifios. Se amesteca cu albusurile, cu grija sa nu cada albusurile.

Se cerne faina cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de ou.

Se toarna aluatul intr-o tava (25/25cm), imbracata cu hartie de copt.

Se coace la foc mic aprox. 30min. Lasati sa se racoreasca in bucatarie.

Pregatirea cremei de branza:
Fierbeti caisele ca pentru compot. Scurgeti fructele.
Puneti gelatina la inmuiat in sucul rece, ramas de la caise.
Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si smantana. Fierbeti pe baie de abur pana se ingroasa (aprox. 15-20min. ).

Scurgeti gelatina de excesul de lichid, lasati crema pe baia de abur si stingeti focul. Incorporati gelatina apoi branza dulce bine scursa de zer. Puneti la frigider sa se raceasca si sa se aseze gelatina.

Desprindeti aluatul de pe hartia de copt si taiati-l in doua pe orizontala.

Imbracati tava in care ati copt cu folie alimentara. Puneti o jumatate de blat si ungeti cu gem. Turnati crema de branza si puneti caisele taiate cuburi. Asezati cealalta parte a blatului si strangeti folia alimentara.

Lasti la frigider minim 4 ore (mai bine pana a doua zi).
Se pudreaza cu zahar.
Blatul se poate coace in forma rotunda (26cm in diametru) iar rezultatul va fi un delicios tort cu crema de branza.
Se pot folosi si alte fructe: ananas, pere, piersici, capsune, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.