Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise

Ingrediente

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri faina
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • CREMA DE BRANZA:
  • 2 plicuri gelatina
  • 500 gr branza dulce, grasa, de vaca
  • 200 gr smantana grasa
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lamaie (sucul)
  • 10 linguri zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 300 gr caise (fierte ca la compot)
  • 3 linguri gem de coacaze

Mod de preparare

Pregatirea blatului:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu jumatate din zahar.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se dizolva zaharul, galbenusurile se albesc si capata un aspect alifios. Se amesteca cu albusurile, cu grija sa nu cada albusurile.

Se cerne faina cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de ou.

Se toarna aluatul intr-o tava (25/25cm), imbracata cu hartie de copt.

Se coace la foc mic aprox. 30min. Lasati sa se racoreasca in bucatarie.

Pregatirea cremei de branza:
Fierbeti caisele ca pentru compot. Scurgeti fructele.
Puneti gelatina la inmuiat in sucul rece, ramas de la caise.
Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si smantana. Fierbeti pe baie de abur pana se ingroasa (aprox. 15-20min. ).

Scurgeti gelatina de excesul de lichid, lasati crema pe baia de abur si stingeti focul. Incorporati gelatina apoi branza dulce bine scursa de zer. Puneti la frigider sa se raceasca si sa se aseze gelatina.

Desprindeti aluatul de pe hartia de copt si taiati-l in doua pe orizontala.

Imbracati tava in care ati copt cu folie alimentara. Puneti o jumatate de blat si ungeti cu gem. Turnati crema de branza si puneti caisele taiate cuburi. Asezati cealalta parte a blatului si strangeti folia alimentara.

Lasti la frigider minim 4 ore (mai bine pana a doua zi).
Se pudreaza cu zahar.
Blatul se poate coace in forma rotunda (26cm in diametru) iar rezultatul va fi un delicios tort cu crema de branza.
Se pot folosi si alte fructe: ananas, pere, piersici, capsune, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici