Pregatirea blatului:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu jumatate din zahar.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se dizolva zaharul, galbenusurile se albesc si capata un aspect alifios. Se amesteca cu albusurile, cu grija sa nu cada albusurile.
Se cerne faina cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de ou.
Se toarna aluatul intr-o tava (25/25cm), imbracata cu hartie de copt.
Se coace la foc mic aprox. 30min. Lasati sa se racoreasca in bucatarie.
Pregatirea cremei de branza:
Fierbeti caisele ca pentru compot. Scurgeti fructele.
Puneti gelatina la inmuiat in sucul rece, ramas de la caise.
Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si smantana. Fierbeti pe baie de abur pana se ingroasa (aprox. 15-20min. ).
Scurgeti gelatina de excesul de lichid, lasati crema pe baia de abur si stingeti focul. Incorporati gelatina apoi branza dulce bine scursa de zer. Puneti la frigider sa se raceasca si sa se aseze gelatina.
Desprindeti aluatul de pe hartia de copt si taiati-l in doua pe orizontala.
Imbracati tava in care ati copt cu folie alimentara. Puneti o jumatate de blat si ungeti cu gem. Turnati crema de branza si puneti caisele taiate cuburi. Asezati cealalta parte a blatului si strangeti folia alimentara.
Lasti la frigider minim 4 ore (mai bine pana a doua zi).
Se pudreaza cu zahar.
Blatul se poate coace in forma rotunda (26cm in diametru) iar rezultatul va fi un delicios tort cu crema de branza.
Se pot folosi si alte fructe: ananas, pere, piersici, capsune, etc.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii