Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

BLAT:
6 oua
6 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
8 linguri faina
2 plicuri budinca de vanilie
1 plic praf de copt
CREMA DE BRANZA:
2 plicuri gelatina
500 gr branza dulce, grasa, de vaca
200 gr smantana grasa
4 galbenusuri
1/2 lamaie (sucul)
10 linguri zahar
1 pachet zahar vanilat
1 lingurita esenta de rom
300 gr caise (fierte ca la compot)
3 linguri gem de coacaze

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Pregatirea blatului:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat spuma albusurile cu jumatate din zahar.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se dizolva zaharul, galbenusurile se albesc si capata un aspect alifios. Se amesteca cu albusurile, cu grija sa nu cada albusurile.

Se cerne faina cu praful de budinca si praful de copt si se incorporeaza in compozitia de ou.

Se toarna aluatul intr-o tava (25/25cm), imbracata cu hartie de copt.

Se coace la foc mic aprox. 30min. Lasati sa se racoreasca in bucatarie.

Pregatirea cremei de branza:
Fierbeti caisele ca pentru compot. Scurgeti fructele.
Puneti gelatina la inmuiat in sucul rece, ramas de la caise.
Amestecati galbenusurile cu sucul de lamaie, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si smantana. Fierbeti pe baie de abur pana se ingroasa (aprox. 15-20min. ).

Scurgeti gelatina de excesul de lichid, lasati crema pe baia de abur si stingeti focul. Incorporati gelatina apoi branza dulce bine scursa de zer. Puneti la frigider sa se raceasca si sa se aseze gelatina.

Desprindeti aluatul de pe hartia de copt si taiati-l in doua pe orizontala.

Imbracati tava in care ati copt cu folie alimentara. Puneti o jumatate de blat si ungeti cu gem. Turnati crema de branza si puneti caisele taiate cuburi. Asezati cealalta parte a blatului si strangeti folia alimentara.

Lasti la frigider minim 4 ore (mai bine pana a doua zi).
Se pudreaza cu zahar.
Blatul se poate coace in forma rotunda (26cm in diametru) iar rezultatul va fi un delicios tort cu crema de branza.
Se pot folosi si alte fructe: ananas, pere, piersici, capsune, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pasqualyna
•  21.05.2015 17:01:12

''Diferenta dintre o greseala ce te poate duce la esec total si succes este atitudinea.
Solutii Adecvate pentru Combaterea Crizei Economice Cea mai noua oferta de
lucru!
Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!
NU este necesara niciun fel de experienta!
Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!
Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de
email: doinagolpoian@yahoo.com

alina_i
•  03.02.2009 21:17:41

Draga Mire, daca ai fi citit cu atentie reteta, ai fi vazut ca blatul racit (foto 8) se unge cu gem (foto9) - care intra in blat si ii da culoare maron - urmareste pozele si vei vedea ca am dreptate! Budica pusa in blat este exact atata cat sa iasa o prajitura ca aceea din poza! De altfel, fiecare este liber sa modifice dupa bunul plac igredientele - dar cu siguranta va iesi altceva! :)

mire
•  21.01.2009 14:46:31

in poza blatul de jos este parca cu cacao, in reteta nu am vazut nicaieri cacao sau ciocolata iar budinca pusa in blat este de vanilie-2 plicuri nu-i cam mult?

lucia_bp
•  14.11.2008 19:41:49

imi place prajitura cu branza

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura Cu Crema De Branza Si Caise