Prajitura cu crema caramel si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema caramel si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul.
Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri.
Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu.
Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal.
Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.
Crema caramel:
Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul.
Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul.
Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!!
Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon.
Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie.
Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor.
Frisca:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile.
Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor.
Deasupra punem frisca si o nivelam.
Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte.
O portionam, presaram cacao si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Branzoaicele Bunicii
4
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Lapte de Pasare
5
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti

Reteta de preparare a papanasilor Nu cred ca sunt multi cei care rezista ispitei de a manca papanasi! Noua ne plac atat cei...

Reteta de preparare a papanasilor cu branza dulce-prajiti
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii