Prajitura cu crema caramel si frisca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema caramel si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite esenta rom
  • un praf de sare
  • Crema caramel:
  • 550 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri si 1/2 amidon
  • 150 gr unt 80% grasime
  • 2 lingurite esenta rom
  • Frisca:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr smantana groasa de tara
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura cacao pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile cu zaharul si uleiul.
Adaugam praful de copt, esenta, apoi cacaoa si faina cernute.
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile cu ajutorul unei palete in compozitia de galbenusuri.
Puteti coace blatul tot sau sa faceti doua foi separate asa cum am facut si eu.
Am impartit compozitia in doua boluri identice, in mod egal.
Ungem o tava de 24/37 cm cu margarina, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam prima jumatate de compozitie, o nivelam si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10 minute.
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu cealalta foaie.
Crema caramel:
Intr-un bol amestecam putin lapte cu amidonul.
Intr-o cratita cu fundul mai gros (eu am folosit un tuci mic) caramelizam zaharul.
Cand prinde o culoare aurie, dam focul la mic, turnam restul de lapte. Aveti grija la aburi!!!
Lasam sa fiarba pana zaharul caramelizat este complet topit, apoi turnam amestecul de amidon.
Invartim in crema pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o dam deoparte sa se racoreasca, acoperind-o cu o folie.
Cand este rece, punem esenta si untul de la temperatura camerei, mixam usor.
Frisca:
Intr-un bol punem frisca lichida si smantana reci, zaharul pudra, mixam la viteza mare pana obtinem o spuma.
Asezam prima foaie de blat pe una din hartiile de copt in care am facut blaturile.
Punem crema, o nivelam, asezam a doua foaie si presam usor.
Deasupra punem frisca si o nivelam.
Punem prajitura intr-o tava, o dam la rece 4-5 ore sau peste noapte.
O portionam, presaram cacao si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cartofi-evantai cu cascaval
4
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Parteneri
Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Bucataras.RO

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie

Aveam demult salvata la favorite o reteta de prajitura de la Anamaria, insa abia acum i-a sosit randul. Bineinteles ca eu...

Prajitura cu blaturi de albusuri, foi de napolitana si crema de vanilie
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel