Prajitura cu Cocos si Crema de Ciocolata Alba

Complexitate
redusa
Prajitura cu Cocos si Crema de Ciocolata Alba

Ingrediente

  • Crema de ciocolata alba:
  • -6 foi de gelatina (10 g)
  • -700 ml smantana pentru frisca
  • -800 g ciocolata alba, rasa / taiata bucatele
  • Blat 1:
  • -3 oua, la temperatura camerei
  • -100 g + 100 g zahar
  • -100 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -200 g faina
  • -1 pachet praf de copt (10 g)
  • -1 praf de sare
  • Blat 2:
  • -5 albusuri, la temperatura camerei
  • -1 praf de sare
  • -150 g zahar
  • -150 g fulgi de cocos
  • -2 linguri faina
  • -½ pachet praf de copt (5 g)
  • -esenta de migdale / vanilie / rom
  • Sirop:
  • -lichior de cocos sau sirop facut (apa + zahar + vanilie)

Mod de preparare

Crema de ciocolata alba
Puneti gelatina la hidratat timp de 10 min in apa rece.
Incalziti smantana pentru frisca la bain marie.
Adaugati ciocolata si amestecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca putin.
Intre timp, dizolvati gelatina hidratata pe foc mic / baie de aburi / la microunde pana se dizolva (Atentie! nu trebuie sa fiarba!).
Inglobati 1- 2 polonice de ciocolata racorita, omogenizati, apoi turnati compozitia peste restul de ciocolata. Amestecati foarte bine.
Dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Blatul 1
Mixati galbenusurile cu 100 g zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Adaugati treptat si alternand laptele, uleiul, continuand sa mixati de fiecare data pana la inglobare.
Separat, bateti albusurile cu 1 praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati in 3 reprize restul de zahar (100 g) si bateti pana devin o spuma tare si lucioasa, iar zaharul este complet topit.
Turnati peste galbenusuri si amestecati usor, prin rasturnare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si inglobati-o cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati aluatul pufos intr-o tava tapetata cu hartie de copt (35x23 cm), nivelati usor si bateti de 2-3ori tava de masa pentru a scoate bulele de aer.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt (trece testul cu scobitoarea). Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Taiati in 2, pe orizontala.

Blatul 2
Bateti spuma albusurile cu 1 praf de sare, iar dupa intarire, adaugati treptat zaharul si mixati in continuare pana obtineti o bezea lucioasa.
Adaugati nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta si omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Veti obtine un aluat destul de vartos.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aceleasi dimensiuni (sau in aceeasi tava) si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt.
Verificati dupa 20 min (faceti testul cu scobitoarea) pentru a nu lasa prea mult blatul la cuptor; se intareste.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Asamblare
Insiropati ½ din blatul 1 cu lichior de cocos sau sirop facut, puneti 1/3 din compozitia de ciocolata, nivelati.
Puneti blatul 2, insiropat foarte bine si acesta cu lichior de cocos, 1/3 crema de ciocolata nivelata, cealalta ½ din blatul 1 insiropat, restul de crema, iar deasupra presarati nuca de cocos.
Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliata sau decupata cu un inel rotund de inox. Pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala