Prajitura cu Cocos si Crema de Ciocolata Alba

Complexitate
redusa
Prajitura cu Cocos si Crema de Ciocolata Alba

Ingrediente

  • Crema de ciocolata alba:
  • -6 foi de gelatina (10 g)
  • -700 ml smantana pentru frisca
  • -800 g ciocolata alba, rasa / taiata bucatele
  • Blat 1:
  • -3 oua, la temperatura camerei
  • -100 g + 100 g zahar
  • -100 ml lapte
  • -100 ml ulei
  • -200 g faina
  • -1 pachet praf de copt (10 g)
  • -1 praf de sare
  • Blat 2:
  • -5 albusuri, la temperatura camerei
  • -1 praf de sare
  • -150 g zahar
  • -150 g fulgi de cocos
  • -2 linguri faina
  • -½ pachet praf de copt (5 g)
  • -esenta de migdale / vanilie / rom
  • Sirop:
  • -lichior de cocos sau sirop facut (apa + zahar + vanilie)

Mod de preparare

Crema de ciocolata alba
Puneti gelatina la hidratat timp de 10 min in apa rece.
Incalziti smantana pentru frisca la bain marie.
Adaugati ciocolata si amestecati bine pana la omogenizare. Lasati sa se racoreasca putin.
Intre timp, dizolvati gelatina hidratata pe foc mic / baie de aburi / la microunde pana se dizolva (Atentie! nu trebuie sa fiarba!).
Inglobati 1- 2 polonice de ciocolata racorita, omogenizati, apoi turnati compozitia peste restul de ciocolata. Amestecati foarte bine.
Dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Blatul 1
Mixati galbenusurile cu 100 g zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este complet dizolvat.
Adaugati treptat si alternand laptele, uleiul, continuand sa mixati de fiecare data pana la inglobare.
Separat, bateti albusurile cu 1 praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati in 3 reprize restul de zahar (100 g) si bateti pana devin o spuma tare si lucioasa, iar zaharul este complet topit.
Turnati peste galbenusuri si amestecati usor, prin rasturnare.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt si inglobati-o cu o spatula, prin rasturnare, de jos in sus.

Turnati aluatul pufos intr-o tava tapetata cu hartie de copt (35x23 cm), nivelati usor si bateti de 2-3ori tava de masa pentru a scoate bulele de aer.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt (trece testul cu scobitoarea). Nu deschideti usa cuptorului in primele 20 min.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Taiati in 2, pe orizontala.

Blatul 2
Bateti spuma albusurile cu 1 praf de sare, iar dupa intarire, adaugati treptat zaharul si mixati in continuare pana obtineti o bezea lucioasa.
Adaugati nuca de cocos, faina cernuta impreuna cu praful de copt, esenta si omogenizati cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus. Veti obtine un aluat destul de vartos.

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, de aceleasi dimensiuni (sau in aceeasi tava) si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru cca. 20-25 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt.
Verificati dupa 20 min (faceti testul cu scobitoarea) pentru a nu lasa prea mult blatul la cuptor; se intareste.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Asamblare
Insiropati ½ din blatul 1 cu lichior de cocos sau sirop facut, puneti 1/3 din compozitia de ciocolata, nivelati.
Puneti blatul 2, insiropat foarte bine si acesta cu lichior de cocos, 1/3 crema de ciocolata nivelata, cealalta ½ din blatul 1 insiropat, restul de crema, iar deasupra presarati nuca de cocos.
Dati la rece pentru cel putin 4 ore, dar cel mai bine de seara pana dimineata.

Serviti feliata sau decupata cu un inel rotund de inox. Pastrati la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
2
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
3
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Biscuiti cu unt decorati
Bucataras.RO

Biscuiti cu unt decorati

Frumos decorati, acesti biscuiti cu unt in diverse forme, nu au lipsit niciodata de la ziua fetitei mele.

Biscuiti cu unt decorati
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!