Prajitura cu Ciocolata (moelleux Au Chocolat)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua intregi
  • 300 g zahar
  • 150 g ciocolata de patiserie
  • 6 linguri de apa
  • 200 g unt
  • 90 g faina de grau

Mod de preparare

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune la topit cu untul si apa; Deoparte se bat ouale cu zaharul bine pana isi schimba culoare (devin mai albe si spumoase).

Se adauga ciocolata calda, se amesteca bine si se adauga faina. Se unge tava cu unt si da la copt (temperatura 180 grade) timp de 15-20 min.
Ideal ar fi ca compozitia sa fie impartita pentru coacere in mulaje de silicon sau tavite rotunde ca pentru savarine deoarece mijlocul ramane fondant. Eu servesc alaturi cu crema englezeasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme