Prajitura cu Ciocolata (moelleux Au Chocolat)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua intregi
  • 300 g zahar
  • 150 g ciocolata de patiserie
  • 6 linguri de apa
  • 200 g unt
  • 90 g faina de grau

Mod de preparare

Se rupe ciocolata in bucatele, se pune la topit cu untul si apa; Deoparte se bat ouale cu zaharul bine pana isi schimba culoare (devin mai albe si spumoase).

Se adauga ciocolata calda, se amesteca bine si se adauga faina. Se unge tava cu unt si da la copt (temperatura 180 grade) timp de 15-20 min.
Ideal ar fi ca compozitia sa fie impartita pentru coacere in mulaje de silicon sau tavite rotunde ca pentru savarine deoarece mijlocul ramane fondant. Eu servesc alaturi cu crema englezeasca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
3
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Placinte cu varza calita, de post
Bucataras.RO

Placinte cu varza calita, de post

De ceva timp imi doresc sa fac aceste placinte, pentru ca la noi nu s-au facut niciodata si chiar eram curioasa cum sunt la...

Placinte cu varza calita, de post
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing