Prajitura cu Ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Ciocolata

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • ganache de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • ornare:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu.

Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul in doua.

Crema: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte si adaugam esenta.

Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

Sirop: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul. Cand este usor maroniu, adaugam apa. Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte. Tinem siropul pe foc cateva minute. Oprim focul si adaugam esenta de rom.

Asamblare: in tava in care am copt blatul, punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam. Deasupra punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Quiche de broccoli cu sunca si branza
Bucataras.RO

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Quiche de broccoli cu sunca si branza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala