Prajitura cu Caise

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Caise

Ingrediente

  • -6 oua
  • -13 linguri de zahar+8 linguri zahar (pentru bezea)
  • -13 linguri faina
  • -100ml lapte
  • -8 linguri ulei
  • -1/2 plic praf de copt
  • -cam 300 gr caise
  • -2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul (13 linguri) si 1 plic de zahar vanilat pana devine o crema spumoasa apoi se adauga laptele, uleiul si faina+praful de copt. Se obtine o compozitie care curge. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste compozitie se pun caisele fara sanmburi (injumatatite) cu scobitura in sus. Presari apoi cu mana putin zahar peste caise daca sunt mai acrisoare. Daca ai si vrei, poti sa pui in fiecare caisa cate un sambure de nuca. Compozitia pregatita se da la cuptor pentru 25-30 minute. Intre timp bati albusele spuma cu putina sare pana se intareste bine apoi adaugi zaharul (8 linguri) si 1 plic de zahar vanilat si torni compozitia peste cea din cuptor inainte de a fi gata cu 10 minute.
Se serveste reca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece
5
Romania

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece