Prajitura cu branza si stafide

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza si stafide

Ingrediente

  • 750 g branza de vaci
  • 250 g smantana
  • 200 g stafide
  • 2 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 5 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 g unt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat mai intai cu branza ,zaharul , smantana, laptele,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Intre timp se topeste untul si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit se adauga peste galbenusuri se pun si cele doua linguri de faina si se amesteca.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Se unge o tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se pune la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste deasupra.

Se scoate si se pudreaza.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa