Ingrediente
● pentru blat: |
● 200 g aluat fraged cu unt |
● 50 g unt topit |
● pentru umplutura: |
● 600 g branza tip Philadelphia |
● 1 pachetel de esenta de vanilie sau o lingura de vanilie |
● 175 g zahar tos |
● 2 linguri faina alba |
● 2 oua |
● pentru topping: |
● de 50 g zahar tos |
● 400 g cirese fara samburi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Incalzim cuptorul la 160 gr. C electric sau 140 pe gaz. Ungem cu unt si tapetam cu foaie de pergament o forma de cozonac.
Punem aluatul in vasul unui mixer si il framantam pana capata consistenta untului de arahide.
Acest aluat se aseaza pe fundul formei de cozonac.
Amestecam branza cu vanilia si zaharul pana obtinem o pasta fina apoi incorporam faina si ouale.
Turnam acest amestec peste aluatul din tava si nivelam cu o spatula.
Coacem pentru aproximativ o ora pana ce este aproape gata si usor aramiu pe margini.
Lasam sa se raceasca apoi il dam la frigider pana se raceste complet. In timp ce prajitura este la frigider punem zaharul pentru topping intr-o tigaie si dam la foc mare pentru al carameliza.
Adaugam ciresele si le calim in zahar vreo 3-4 minute pana devin lipicioase si si-au lasat destul suc dar nu s-au inmuiat complet.
Lasam sa se raceasca apoi le punem la scurs. Sucul ramas il punem inapoi in tigaie si il lasam pe flacara pana se reduce la jumatate si devine gros. Lasam sa se raceasca. Pentru a servi desprindem usor prajitura, o punem pe un platou. O lasam la temperatura camerei o jumatate de ora.
Chiar inainte de servire punem ciresele desupra si si turnam siropul peste cirese si apoi taiem felii.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Branza si Cirese" nu uita sa ii faci un review.
Punem aluatul in vasul unui mixer si il framantam pana capata consistenta untului de arahide.
Acest aluat se aseaza pe fundul formei de cozonac.
Amestecam branza cu vanilia si zaharul pana obtinem o pasta fina apoi incorporam faina si ouale.
Turnam acest amestec peste aluatul din tava si nivelam cu o spatula.
Coacem pentru aproximativ o ora pana ce este aproape gata si usor aramiu pe margini.
Lasam sa se raceasca apoi il dam la frigider pana se raceste complet. In timp ce prajitura este la frigider punem zaharul pentru topping intr-o tigaie si dam la foc mare pentru al carameliza.
Adaugam ciresele si le calim in zahar vreo 3-4 minute pana devin lipicioase si si-au lasat destul suc dar nu s-au inmuiat complet.
Lasam sa se raceasca apoi le punem la scurs. Sucul ramas il punem inapoi in tigaie si il lasam pe flacara pana se reduce la jumatate si devine gros. Lasam sa se raceasca. Pentru a servi desprindem usor prajitura, o punem pe un platou. O lasam la temperatura camerei o jumatate de ora.
Chiar inainte de servire punem ciresele desupra si si turnam siropul peste cirese si apoi taiem felii.
POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Branza si Cirese" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany