Se separa ouale, galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul. Se amesteca lejer cele doua compozitii si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit. Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic. . . numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore. . . se portioneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii