Ingrediente
● Blat: |
● 4 oua |
● 4 lg zahar |
● 3 lg faina |
● 1 lg cacao |
● 1 pac praf de copt |
● Crema: |
● 700 gr branza de vaci |
● 300 ml frisca |
● 6 lg miere de albine |
● 3 lg zahar pudra (daca o doriti mai dulce) |
● 1 lamaie |
● 1 plic gelatina |
● esenta vanilie |
● Sirop: |
● 150 gr zahar |
● 250 ml apa |
● lamaie |
● Decor |
● capsuni 500gr |
● gelatina pentru decor (tort-gelee) |
Mod de preparare
Se separa ouale, galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul. Se amesteca lejer cele doua compozitii si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit. Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic. . . numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore. . . se portioneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Branza si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit. Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic. . . numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore. . . se portioneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura cu Branza si Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
emiliacret
• 04.05.2012 10:52:34
E extraordinara aceasta prajitura . A fost vedeta verii 2011 la noi in casa si cu siguranta va fi si in caeasta vara. Felicitari!
LORY
• 05.07.2010 22:08:48
multumesc de apreciere...sunt sigura ca daca o veti incerca va fi pe placul vostru :)
lucia_bp
• 09.07.2009 13:50:19
O minunatie de prajitura cu fructele mele preferate !
Felicitari pentru reteta !
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 21.03.2014 23:55:49
Foarte buna prajitura si racoritoare.A fost apreciata de toti ai casei,inclusiv de ginerele meu neamt.