Se separa ouale, galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul. Se amesteca lejer cele doua compozitii si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.
Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit. Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.
Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic. . . numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.
Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore. . . se portioneaza dupa bunul plac.
Pofta buna!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii