Prajitura cu branza dulce si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu branza dulce si visine

Ingrediente

  • -1 borcan visine (720 ml)
  • - 1 kg branza dulce de vaci
  • - 125 g unt moale
  • - 200 g zahar
  • - 1 pachet zahar vanilinat
  • - 4 linguri suc de lamaie
  • - 4 oua
  • - 4 linguri de gris
  • - 2 lingurite praf de copt
  • - 1 pachet budinca de vanilie
  • - zahar pudra

Mod de preparare

1. Scurgem visinele si branza de vaci intr-o strecuratoare fina. Batem untul cu 100 g zahar pana obtinem un amestec spumos, adaugam zaharul vanilinat si sucul de lamaie si batem totul pana obtinem o crema omogena. Separam ouale. Incorporati-le unul cate unul.

Amestecam grisul cu praful de copt si budinca de vanilie, apoi incorporam acest amestec incet in crema. Batem albusul cu restul zaharului pana cand amestecul se intareste. Incorporam visinele, branza dulce si spuma de ou in crema.

2. Incingem cuptorul la 175 grade C. Turnam crema obtinuta intr-o forma de sufleu (diametru 26 cm), intindeti-o uniform si coaceti-o cca. 70 de minute. Apoi lasam prajitura sa se linisteasca 30 de minute in forma.

Inainte de servire, presarati-o cu putin zahar pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc