Prajitura cu Branza Dulce si Cirese

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Branza Dulce si Cirese

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 180 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • un pachet de unt;
  • 100 ml lapte;
  • 450 g faina;
  • 1 varf cutit bicardonat sodiu;
  • 3/4 plic praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci proaspata;
  • 200 g zahar;
  • 4 galbenusuri;
  • 6 albusuri
  • 1 lingura faina;
  • 2 linguri gris;
  • cirese;
  • 50 g unt;
  • 1/4 plic praf de copt;
  • esenta de lamaie;
  • Pentru decor:
  • cirese;
  • zahar pudra;

Mod de preparare

Pentru a prepara blatul vom amestecam toate ingredientele, iar faina o adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios ce il punem la frigider acoperit cu o folie.

Pentru a prepara umplutura, vor separa galbenusurile de albus, iar albusul il vom bate spuma tare cu 8 linguri de zahar. Restul ingredientelor si zaharul ramas le mixam pana devin o crema. Crema obtinuta o amestecam cu albusurile batute spuma.
Vom unge o tava in care vom aseza prima foaie de aluat-crema-aluat.
Vom introduce tava la cuptor pentru 60 minute la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate