Prajitura cu branza de vaci si ananas

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
12 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza de vaci si ananas

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • • 100 g unt
  • • 75 g zahar pudra
  • • 1 ou
  • • 150 g faina
  • • 150 ml lapte
  • • 2 plicuri de zahar vanilat bourbon
  • • 2 linguri de cacao
  • • 1 pliculet de praf de copt
  • Pentru crema:
  • • 500 g branza de vaci
  • • 150 g zahar
  • • 2 oua
  • • esenta de rom
  • • 1 lingura de faina
  • • 250-300 g ananas bucati
  • Glazura:
  • • ciocolata

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul.
Mixam 1 ou intreg cu 75 g de zahar pudra si cu 100 g unt moale. Amestecam faina cu praful de copt, cu zaharul vanilat si cu cele doua linguri de cacao si adaugam peste crema de unt si ou. Adaugam 150 ml lapte si omogenizam. Blatul e gata.
Mixam cu robotul 500 g branza de vaci cu 150 g zahar. Adaugam 2 oua intregi, o lingura cu varf de faina alba, esenta de rom, si omogenizam . La sfarsit, adaugam ananasul taiat marunt.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu diametrul de 23 cm si peretii detasabili. Punem jumatate din compozitia blatului si o dam la cuptor pentru 12 minute. Apoi, scoatem tava si adaugam compozitia de branza si ananas si deasupra restul de compozitie pentru blat. Nivelam cu atentie, iar daca se mai amesteca putin blatul cu branza, nu e problema. Ramane la fel de buna.
Dam la cuptor, pentru 35-40 de minte. Pentru siguranta, facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca in tava, apoi o decoram dupa inspiratie sau o lasam simpla. Pastrati prajitura la frigider, pana in momentul servirii.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia