Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Ingrediente

  • Blat:
  • -12 linguri faina
  • -9 linguri zahar
  • -2 oua
  • -9 linguri ulei
  • -9 linguri lapte sau mai mult
  • -1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • -500 g branza de vaci sau ricotta
  • -4 oua
  • -5 linguri gris
  • -1 praf sare
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom si scurse
  • -5-6 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -bucatele de rahat colorat sau jeleuri
  • -coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Pentru ornat:
  • Zahar pudra sau zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura:
Incepeti cu umplutura, astfel:
Amestecati branza de vaci scursa sau ricotta cu galbenusurile, 1 praf de sare, grisul, stafidele lasate la inmuiat 1-2 ore in rom si scurse, coaja rasa de lamaie sau portocala, bucatelele de rahat (jeleu) si omogenizati bine. Lasati deoparte pane ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor.

In acest timp de asteptare, stafidele continua sa se inmoaie, permite grisului sa absoarba umiditatea din branza si intr-un final sa se obtina o compozitie omogena si cremoasa.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, in timp ce 1/2 blat sta in cuptor si inglobati in amestecul de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput zaharul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, zaharul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie

Blat:
Frecati sau mixati ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta. Potriviti-l din cantitatea de lapte.

Turnati 1/2 din aluat intr-o tava ( 25x17x5 cm) tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Scoateti tava, puneti repede umplutura de branza, nivelati, turnati uniform restul de aluat si dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce blatul este copt si frumos rumenit.

Pudrati cu zahar praf (vanilat) si taiati numai cand prajitura este complet racita.
Aceasta prajitura, gata coapta si racita, se preteaza a fi congelata 1-2 luni. Pentru consum se lasa sa se decongeleze in frigider, se pudreaza cu zahar praf si se feliaza.

Gustul, aspectul, textura si prospetimea sunt aceleasi ca si cand atunci ati fi facut-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
3
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Dobos
4
Dulciuri

Dobos

Dobos
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Friptura de miel cu cartofi copti
Bucataras.RO

Friptura de miel cu cartofi copti

Friptura de miel cu cartofi copti
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana