Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Ingrediente

  • Blat:
  • -12 linguri faina
  • -9 linguri zahar
  • -2 oua
  • -9 linguri ulei
  • -9 linguri lapte sau mai mult
  • -1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • -500 g branza de vaci sau ricotta
  • -4 oua
  • -5 linguri gris
  • -1 praf sare
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom si scurse
  • -5-6 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -bucatele de rahat colorat sau jeleuri
  • -coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Pentru ornat:
  • Zahar pudra sau zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura:
Incepeti cu umplutura, astfel:
Amestecati branza de vaci scursa sau ricotta cu galbenusurile, 1 praf de sare, grisul, stafidele lasate la inmuiat 1-2 ore in rom si scurse, coaja rasa de lamaie sau portocala, bucatelele de rahat (jeleu) si omogenizati bine. Lasati deoparte pane ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor.

In acest timp de asteptare, stafidele continua sa se inmoaie, permite grisului sa absoarba umiditatea din branza si intr-un final sa se obtina o compozitie omogena si cremoasa.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, in timp ce 1/2 blat sta in cuptor si inglobati in amestecul de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput zaharul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, zaharul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie

Blat:
Frecati sau mixati ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta. Potriviti-l din cantitatea de lapte.

Turnati 1/2 din aluat intr-o tava ( 25x17x5 cm) tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Scoateti tava, puneti repede umplutura de branza, nivelati, turnati uniform restul de aluat si dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce blatul este copt si frumos rumenit.

Pudrati cu zahar praf (vanilat) si taiati numai cand prajitura este complet racita.
Aceasta prajitura, gata coapta si racita, se preteaza a fi congelata 1-2 luni. Pentru consum se lasa sa se decongeleze in frigider, se pudreaza cu zahar praf si se feliaza.

Gustul, aspectul, textura si prospetimea sunt aceleasi ca si cand atunci ati fi facut-o.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia