Pentru blat:
Se amesteca cu mana mai intai faina cu untul si o sa iasa un amestec mai gros decat faina, separat se freaca oul cu zaharul, se amesteca toate impreuna cu cacao si praful de copt dizolvat si se framanta cu un pic de smantana pana va iesi un aluat mai poros, mai sfaramicios. Se va face o mingiuca pe care o lasati la odihnit pana pregatiti crema.
Taiati aluatul in 2, o parte din aluat se intinde, intr-o foaie pe care o puneti in tava unsa cu unt sau doar peste o foaie de copt, intepati pe alocuri cu furculitza si puneti o molecula de gris sau pesmet peste foaie. Apoi adaugati crema si o nivelati bine, a doua parte de aluat se da pe razatoare pana este acoperita toata crema, (data viitoare eu o sa fac inca o foaie intreaga ptr ca mi-am dat duhul pana am dat aluatul pe razatoare )
Ca sa puteti da aluatul pe razatoare va sfatuiesc sa aveti un pic de faina langa voi si sa dati aluatul prin faina din cand in cand, o sa fie mai usor asa.
Crema:
Se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga si branza, zaharul vaniliat si eventual esenta de care doriti sau coaja de lamaie.
Se da la cuptor jumate de ora la foc incet.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii