Pentru blat:
Se amesteca cu mana mai intai faina cu untul si o sa iasa un amestec mai gros decat faina, separat se freaca oul cu zaharul, se amesteca toate impreuna cu cacao si praful de copt dizolvat si se framanta cu un pic de smantana pana va iesi un aluat mai poros, mai sfaramicios. Se va face o mingiuca pe care o lasati la odihnit pana pregatiti crema.
Taiati aluatul in 2, o parte din aluat se intinde, intr-o foaie pe care o puneti in tava unsa cu unt sau doar peste o foaie de copt, intepati pe alocuri cu furculitza si puneti o molecula de gris sau pesmet peste foaie. Apoi adaugati crema si o nivelati bine, a doua parte de aluat se da pe razatoare pana este acoperita toata crema, (data viitoare eu o sa fac inca o foaie intreaga ptr ca mi-am dat duhul pana am dat aluatul pe razatoare )
Ca sa puteti da aluatul pe razatoare va sfatuiesc sa aveti un pic de faina langa voi si sa dati aluatul prin faina din cand in cand, o sa fie mai usor asa.
Crema:
Se amesteca bine ouale cu zaharul, apoi se adauga si branza, zaharul vaniliat si eventual esenta de care doriti sau coaja de lamaie.
Se da la cuptor jumate de ora la foc incet.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii