Prajitura cu Branza

Postat pe: 14-02-2011
(2)

Ingrediente

Aluat:
300 gr faina
125 gr unt
1 ou
125 gr zahar
1 praf de copt
30 gr cacao
2 linguri smantana
Crema:
700 gr branza dulce (eu am pus ricotta)
200 gr zahar
4 galbenusuri + albusurile batute spuma
1 plic budinca de vanilie
2 linguri smantana groasa

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele bine, faina, untul, oul, zaharul, praful de copt si cacaoa.

La sfarsit se adauga smantana. Din aluatul rezultat lasi deoparte o bucata/cantitate (asa din ochi) si apoi cu restul intinzi o foaie cu o lingura, in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau captusita cu hartie.

Crema: Se amesteca toate ingredientele la un loc si apoi se adauga albusurile spuma. Se incorporeaza usor albusurile si se toarna crema formata peste foaia de aluat din tava.

Se amesteca bucata de aluat pusa deoparte cu faina, asa incat sa devina ceva mai tare si buna de ras. Se rade deasupra cremei de branza. Se pune in cuptor sa se coaca, la foc potrivit.
Se serveste calduta sau rece.

Reteta din revista "Practic in bucatarie", iunie 2010.
o prajitura aspectoasa si gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Prajitura cu Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta64
•  29.02.2012 18:00:40

Buna Pityk! Se pune praful de budinca ...asa cum este el. Deci nu prepari budinca.

pityk
•  28.02.2012 18:37:00

buna ziua dar plicu d budinca trebuie facut cum se prepara budinca sau se pune praful peste asa cum e el???

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Prajitura cu Branza