Prajitura cu Branza

Complexitate
redusa
Prajitura cu Branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri smantana
  • Crema:
  • 700 gr branza dulce (eu am pus ricotta)
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri + albusurile batute spuma
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri smantana groasa

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele bine, faina, untul, oul, zaharul, praful de copt si cacaoa.

La sfarsit se adauga smantana. Din aluatul rezultat lasi deoparte o bucata/cantitate (asa din ochi) si apoi cu restul intinzi o foaie cu o lingura, in tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau captusita cu hartie.

Crema: Se amesteca toate ingredientele la un loc si apoi se adauga albusurile spuma. Se incorporeaza usor albusurile si se toarna crema formata peste foaia de aluat din tava.

Se amesteca bucata de aluat pusa deoparte cu faina, asa incat sa devina ceva mai tare si buna de ras. Se rade deasupra cremei de branza. Se pune in cuptor sa se coaca, la foc potrivit.
Se serveste calduta sau rece.

Reteta din revista "Practic in bucatarie", iunie 2010.
o prajitura aspectoasa si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate