Prajitura cu Blaturi de Bezea, Crema si Glazura

Complexitate
ridicata
Prajitura cu Blaturi de Bezea, Crema si Glazura

Ingrediente

  • Blat 1
  • -6 albusuri
  • -1 varf lingurita sare
  • -8 linguri zahar pudra
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • -½ plic praf de copt (de preferat cu sofran)
  • -100 g nuca de cocos (de preferat colorata, optional)
  • -1 foaie napolitana
  • Blat 2
  • -6 albusuri
  • -1 varf lingurita sare
  • -8 linguri zahar pudra
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -3 plicuri zahar vanilat
  • -3 linguri faina
  • -½ plic praf de copt (de preferat cu sofran) -100 g nuca macinata
  • -1 foaie napolitana
  • Crema
  • -6 galbenusuri
  • -6 linguri zahar
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -½ lingurita sare
  • -12 linguri faina
  • -1200 ml lapte
  • -100 g unt taiat bucatele
  • -2 lingurite esenta de vanilie
  • -300 g mascarpone
  • Ganache de ciocolata
  • -250 ml smantana pentru frisca
  • -245 g ciocolata rasa, minim 54 % cacao
  • Pentru ornat
  • -50 g ciocolata amaruie, rasa

Mod de preparare

Blaturi (separat pentru fiecare)
Mixati albusurile cu sare pana devin spumoase.
Adaugati treptat cate 1 lingura din ½ cantitate de zahar, mixand energic.
Incepeti sa picurati zeama de lamaie (ajuta la intarirea bezelei) si sa puneti pe rand restul de zahar, zaharul vanilat, mixand in continuare pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Inglobati faina cernuta impreuna cu praful de copt, iar la final nuca de cocos (pentru blatul 1), respectiv nuca macinata (pentru blatul 2).
Alegeti o tava care sa aiba aproximativ dimensiunile foii de napolitana (25x36 cm) si tapetati-o cu hartie de copt.
Puneti foaia de napolitana in tava si intindeti compozitia blatului 1.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 35- 40 min, la 180 grade sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Procedati identic pentru blatul 2.

Crema
Intr-un vas, amestecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si faina, apoi diluati cu putin lapte rece.
Turnati cate putin si in fir subtire restul de lapte fierbinte, omogenizand de fiecare data.
Puneti vasul pe foc mic si lasati pana ce crema se ingroasa, amestecand continuu.
Dati deoparte, inglobati untul si esenta, acoperiti suprafata cremei cu o folie si lasati la racit.
Adaugati mascarpone si mixati bine.
Impartiti crema in doua.
Puneti o parte peste foaia de napolitana a blatului 1, iar restul peste foaia de napolitana a blatului 2.

Ganache de ciocolata
Puneti la bain-marie smantana pentru frisca si ciocolata rasa.
Incalziti la bain- marie sau la foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand continuu.
Luati vasul de pe foc si bateti compozitia pana devine omogena si fina.
Lasati sa se raceasca.

* Daca este prea lichida, dati la frigider pana ajunge la densitatea dorita.

Intindeti ganache-ul peste prajitura si ornati presarand ciocolata amaruie, rasa.
Pastrati la frigider.

Prajitura se portioneaza foarte bine a doua zi.
Optional, blaturile pot fi insiropate usor, dar fara ca siropul sa ajunga la foaia de napolitana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia