Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.
Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.
Crema: preparam budinca cu lapte, la foc si o lasam sa se raceasca bine. Frecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.
Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.
Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii