Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pe care il adaugam treptat. Cand amestecul devine o pasta spumoasa, punem cate un ou, cate putin din iaurt si continuam mixarea pana terminam iaurtul si cele 3 oua. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si zahar vanilat si incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Adaugam si un praf de sare.
Tapetam doua tavite cu ulei si faina. Turnam o patrime din aluat (ochiometric :) ) in fiecare tavita, presaram afine si acoperim din nou cu aluat. La final presaram pe deasupra prajiturii tot afine. ntroducem prajitura in cuptor si coacem pana cand devine rumena. Testam cu ajutorul unei scobitori, iar daca iese "curata"... inseamna ca prajitura este coapta.
Pofta buna! ! !
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.
Mancare de mazare cu carne de porcDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii